Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
26 Januari 2017

De legendes en wetenschap van Kristallen schedels.

Kristallen schedels staan op dit moment volop in de belangstelling. In de 19e eeuw doken de kristallen schedels plotseling op en sindsdien zijn er vele verschillende legendes over de kristallen schedels bekend. 

Een veel gehoorde legende is dat de kristallen schedels gemaakt zijn door de Maya's, Azteken of zelfs duizenden jaren eerder door buitenaardse krachten. Er is ook een legende die vertelt over de paranormale gaven die kristallen schedels hebben en dat je de schedels nooit recht in de ogen aan mag kijken.

Eén van de bekendste legenden is dat er dertien buitenaardse schedels op aarde te vinden zijn. Deze kristallen schedels zouden veel kennis opgeslagen hebben in de kristallen structuren en iedere schedel heeft zijn aparte taak gekregen op aarde. Wanneer alle dertien schedels gevonden zijn wordt het Masterplan voor de mensheid met de mensheid gedeeld... Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kristallen prima geschikt zijn voor het opslaan van informatie en dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van sommige legendes.

De diverse legendes zijn niet onopgemerkt gebleven in Hollywood en verschillende films en documentaires zijn inmiddels over dit onderwerp gemaakt. Eén van de bekendste films is die van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull. In deze film worden verschillende legenden van kristallen schedels gecombineerd. 

Mitchell-Hedges schedel

De meest bekende schedel is wellicht de Mitchell-Hedges schedel en deze werd in 1924 ontdekt door de dochter van de Britse avonturier F. A. Mitchell-Hedges in een ruimte onder de ruïnes van Lubaantun in Belize.

 

Mitchell Hedges

De Mitchell-Hedges schedel is gemaakt uit één blok kristal en is bijna even groot als een echte menselijke schedel. In de jaren zeventig heeft kunst restaurateur Frank Dorland de schedel onderzocht en hij bevestigde dat de schedel zonder metaal gereedschap of modern gereedschap was gemaakt. Hij kon geen machinale sporen vinden. Alleen bij de tanden waren er verschillende sporen waarvan hij speculeerde dat dit met zand gedaan moest zijn over een periode van 150 - 300 jaar. Frank Dorland vermoedde dat de schedel ongeveer 12.000 jaar oud moest zijn. 

Later is de schedel onderzocht door technologie bedrijf Hewlett-Packard in het laboratorium van Santa Clara. Tijdens dit onderzoek ontdekte men dat onder andere de bovenkant van de schedel en de losse onderkant uit hetzelfde stuk kristal waren gemaakt. Dit zou in het tijdperk van de Maya's vrijwel onmogelijk zijn geweest om met handwerk voor elkaar te krijgen. 

Mitchell-Hedges schedel

In november 2007 werd de schedel nog een keer onderzocht in het Smithsonian's National Museum of Natural History. Men gebruikte ultraviolet licht, een krachtige microscoop en een CT scan. In 2008 werd er een documentaire van gemaakt genaamd Legend of the Crystal Skull. In 2008 kon men met behulp van een SEM microscoop bevestigen dat de schedel gemaakt was onder hoge rotatie snelheid met modern slijperij. De Mitchell-Hedges schedel blijkt dus uiteindelijk vals te zijn en is waarschijnlijk gemaakt omstreeks 1930. 

Culturen

In veel culturen spelen schedels een belangrijke rol en hebben ze verschillende betekenissen. Vaak staat de schedel als symbool van leven en dood. In veel oude culturen worden schedels gebruikt om slechte invloeden en ziektes te weren. In sommige culturen gelooft men sterk dat de schedel de zetel is van de ziel. 

In de westerse cultuur associeren veel mensen schedels met de dood. Maar veel mensen zien dat anders en voor hen symboliseren schedels bescherming, kracht, wijsheid of bewustwording van de eigen sterfelijkheid. Niets negatiefs. Vandaag de dag zijn er steeds meer mensen die schedels zien als een nieuw begin. 

Behalve menselijke kristallen schedels zijn er ook vele andere soorten schedels zoals Drakenschedels, Elfenschedels, Alien schedels, Ravenschedels en meer. Iedere schedel heeft zijn eigen energie en de schedels stralen een zekere rust uit. Ook geven ze een bijzondere extra kracht aan het mineraal waar ze uit geslepen zijn. Dit is een bijzonder fenomeen dat je enkel zelf kunt ervaren want opeens... heb je de klik. 

 

Martijn Antonius 

 

Kristalmeester

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »