• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bariet

Kleur
Type steen
Chakra's

Bariet

 

Informatie en werking

Bariet is een zware steen en vroeger dacht men dat door het zware gewicht Bariet goud bevatte. 

Bariet zorgt ervoor dat je in je kracht durft te staan en zorgt voor stabiliteit en veiligheid. Het is een steen die je in balans brengt en helpt om je te focussen op de dingen die je belangrijk vindt. Bariet maakt korte mette met onzekerheid, verlegenheid en minderwaardigheidsgevoelens en zorgt dat je je ideeen vorm durft te geven. Bariet zorgt ervoor dat je je gedachten en ideeën onder woorden kunt brengen.

Bariet weert straling af en helpt bij geestelijke vermoeidheid. Het is een ideale steen om bij je te hebben als je uitgeput bent of last hebt van chronische vermoeidheid. Ook heeft Bariet een positieve uitwerking bij depressies, neerslachtigheid en verslavingen. Bariet reinigt alle Chakra's en brengt deze opnieuw in balans. Daarnaast helpt Bariet bij spierzwakte, gevoelloze ledematen, verteringsstoornissen en helpt bij huid- en klieraandoeningen. 

Bariet heeft een positief effect op het geheugen en stimuleert dromen en het onthouden van dromen. Bariet is vanwege zijn kalmerende werking een hele fijne steen om mee te mediteren. 

 
Kleur

kleurloos, bruin, geel, groenig, soms rood, grijs en blauwig

 

Chakra

Zonnevlechtchakra, Keelchakra

 

Eigenschappen

Hardheid: 3 - 3,5

Dichtheid: 4,5

Chemische formule: BaSO4 + Ca,Pb,Sr

 

Vindplaatsen

Duitsland, China, Engeland, Spanje, Verenigde Staten, Bolivia, Australië

 

Verzorging

Bariet kan beter niet met water gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

 

Bariet werkt ondersteunend en is geen vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd uw arts.