• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hematiet

Hematiet is een sterk aardende en beschermende steen. Geeft je zelfvertrouwen en helpt met het doorbreken van oude schadelijke gedragspatronen. Maakt je bewust van wat je echt nodig hebt.
Kleur
Chakra's
Type steen
Sterrenbeelden

Hematiet

 

Informatie en werking

Hematiet is een heel sterk aardende en beschermende steen. Op fysiek niveau heeft Hematiet een sterke invloed op de samenstelling van het bloed en een positieve werking op de hartfunctie. Hematiet bevordert de opname van ijzer uit het voeding en stimuleert de aanmaak van rode bloedcellen. Hematiet heeft ook een positieve invloed bij krampen in de benen en helpt bij wintertenen en winterhanden. Ook heeft Hematiet een gunstige werking op de darmen en kan de steen helpen bij klachten van diarree. 

Hematiet is ook een steen die meer zelfvertrouwen geeft en bijdraagt aan het hebben van meer zelfrespect. Het is een steen die harmoniserend werkt en oude (negatieve) gedragspatronen zoals verslavingen kan doorbreken. Het is een steen die de wilskracht versterkt en zodoende ondersteunt bij het keren van oude gedragspatronen. 

Op spiritueel niveau werkt Hematiet sterk beschermend en maakt de steen je bewust van wat je nodig hebt. Negatieve energie wordt getransformeerd in positieve energie en de sterk aardende werking voorkomt dat je gaat 'zweven'. Hematiet geeft je de warmte en energie van moeder aarde. 

 

Kleur

Roodbruin, zwartgrijs met metaalglans

 

Chakra

Wortelchakra

 

Sterrenbeeld

Ram, Schorpioen, Vissen

 

Hardheid

5 - 6

 

Vindplaatsen

Australië, Canada, Mexico, Brazilië, Engeland, Italië 

 

Verzorging

Hematiet dient goed afgedroogd te worden als het met water in contact is gekomen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

 

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en ook Hematiet is geen vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd uw arts.