• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Magnetiet

Kleur
Type steen
Chakra's

Magnetiet

 

Informatie en werking

Magnetiet is het meest natuurlijke magnetisch mineraal en is een belangrijk ijzererts. Deze steen heeft een sterke aardende werking en kan worden gebruikt bij tal van pijnlijke klachten zoals rugklachten, nekklachten en spierpijnen. Door Magnetiet op de pijnlijke plek te leggen wordt als het ware de pijn eruit getrokken. Deze steen is ook geschikt bij klachten van een tennisarm, RSI klachten of bij een pijnlijke menstruatie. Magnetiet werkt ook koortsverlagend. 

Magnetiet heeft een grote invloed op de energie huishouding en reguleert de energiestromen in het lichaam. Hierdoor heeft deze steen een sterk vitaliserende werking en negatieve invloeden van buitenaf worden afgeremd. Magnetiet is een steen die inzicht geeft in moeilijke situaties en laat je een meer neutrale houding aannemen in moeilijke kwesties. Het brengt het denken en voelen in evenwicht. 

 

Kleur

Metaalgrijs, doffe glans

 

Chakra

Wortelchakra

 

Hardheid

6

 

Vindplaatsen

Duitsland, Australië, Rusland, Zuid-Afrika, India, Mexico, Zweden, USA

 

Verzorging

Magnetiet kan beter niet in contact komen met water in verband met roestvorming. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

 

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en ook Magnetiet is geen vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd uw arts.