• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Serpentijn

Kleur
Type steen
Sterrenbeelden
Chakra's

Serpentijn

 

Informatie en werking

Serpentijn is een sterk rustgevende steen en helpt bij chronische vermoeidheid en wanneer je uitgeput bent. De kalmerende werking van Serpentijn helpt goed bij nervositeit en wanneer je gestresst bent. Serpentijn geeft innerlijk rust en helpt om negatieve energie buiten te houden. Het heeft daarbij een sterk aardende werking en door deze bijzondere eigenschappen is het een heerlijke steen om bij je te dragen tijdens bijvoorbeeld meditaties of leg de steen onder je kussen voor een heerlijke nachtrust.

Serpentijn is een steen die zelfvertrouwen geeft en helpt je om je wat onafhankelijker op te stellen in het leven. Het brengt het lichaam en geest in balans en heeft een sterkt reinigende en ontgiftende werking. Serpentijn staat bekend om zijn pijnstillende eigenschappen en dan voornamelijk bij spierpijn en menstruatiepijn. Ook helpt Serpentijn goed bij huiduitslag en heeft het een gunstige invloed op de maag, darmen en nieren. Serpentijn helpt bij de opname van calcium en magnesium en heeft een ontkrampende werking. Het is een steen die het bindweefsel en spieren versterkt en helpt bij zenuwtrekken. 

 

Kleur

lichtgroen, geelgroen

 

Chakra

Hartchakra

 

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

 

Hardheid

2,5 - 5,5

 

Vindplaatsen

Zimbabwe, Canada, Rusland, Engeland, Noorwegen, Verenigde Staten, Italië, Peru

 

Verzorging

Serpentijn kan beter niet gereinigd worden met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

 

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en ook Serpentijn is geen vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd uw arts.