Heliotroop

 

Informatie en werking

Heliotroop wordt ook wel eens bloedsteen genoemd vanwege zijn bloedstelpende werking en zijn kleine rode vlekjes (ijzeroxide). In sommige gevallen heeft Heliotroop ook kleine gele, witte of bruine vlekjes. 

Heliotroop is een fijne beschermende en aardende steen. Het is ook een vitaliserende steen die je helpt als je extreem vermoeid en uitgeput bent. Heliotroop heeft ook een zuiverende werking op de lever, darmen, nieren en milt. Het is een steen die de stofwisseling, het immuunsysteem en het lymfesysteem stimuleert. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop waardoor de nieren en blaas beter gaan werken. Het is dan ook een steen die helpt bij chronische blaasklachten. Ook klachten van aambeien en klachten gerelateerd aan een maagzweer kunnen verminderen door Heliotroop bij je te dragen.

Heliotroop is een fijne steen om 's nachts bij je te dragen. Het helpt om mooie dromen te ervaren en beschermt je tegen nachtmerries. Heliotroop zorgt ervoor dat je beter uitgerust wakker wordt. 

Heliotroop heeft een kalmerend karakter en stimuleert je om grenzen te stellen en om eens wat vaker gewoon 'nee' te zeggen. Het is een steen die helpt om keuzes te maken en om hier vervolgens aan vast te houden. Heliotroop versterkt het geheugen en door zijn contrasterende kleuren wordt de steen ook wel eens gezien als de steen van balans en harmonie. Het heeft voornamelijk een versterkende harmoniserende werking op de onderste drie Chakra's en de bijbehorende organen zoals de maag, lever en nieren.

 

Kleur

Groen met meestal kleine rode vlekjes. Soms ook gele, witte, bruine of zwarte vlekjes.

 

Chakra

Wortelchakra en Hartchakra

 

Sterrenbeeld

Ram, Stier, Weegschaal en Schorpioen

 

Hardheid

6,5 - 7

 

Vindplaatsen

India, Australië, Brazilië, China en Tsjechië 

 

Verzorging

Heliotroop kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

 

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en ook Heliotroop is geen vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd uw arts.

Lees meer Lees minder
Heliotroop hangers - doorboord
QUICK SHOP
Heliotroop hangers - doorboord
Mooie doorboorde Heliotroop hangers. Je kunt kiezen zonder wax-koord of met een bruin of zwart wax-koord. Het wax-koord is 75 cm lang en heeft een schuifknoop zodat je het makkelijk zelf helemaal op maat kunt schuiven.
Worden per stuk verkocht.
€4,75
Heliotroop handsteen - nr. 1
QUICK SHOP
Heliotroop handsteen - nr. 1
Hele mooie grote Heliotroop handsteen. Een fijne beschermende en aardende steen. Geeft je energie als je extreem vermoeid en uitgeput bent. Helpt om mooie dromen te ervaren en zorgt ervoor dat je beter uitgerust wakker wordt.
€37,00
Geen producten gevonden... Ga verder met winkelen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »