Chakra's

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's zoals het vrijmaken van energetische blokkades.

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie 

Chakra's zijn de energiecentra van het lichaam. Iedereen heeft ze. Ze bevinden zich in het astrale lichaam, langs de ruggengraat, beginnend bij de basis en lopen omhoog naar de kruin van het hoofd. De chakra's stralen een specifieke kleur en energie uit. Elk chakra staat weer in verbinding met spirituele, emotionele, psychologische en fysieke aspecten. Een blokkade in een chakra kan leiden tot een onbalans die kan resulteren in zowel fysieke als mentale problemen. We leven in een wereld van energie. Alles is energie. We 'zijn' niet alleen een lichaam, maar een compleet energiesysteem dat alle niveaus van het ZIJN verenigt. Wat we denken, voelen, eten en horen beïnvloedt elke cel in ons lichaam. Het vernauwt ons energieveld of breidt het uit en stimuleert onze vitaliteit en de hoeveelheid veerkracht die we ervaren. Elke chakra heeft haar eigen energieveld. 

 

"Als je de geheimen van het Universum wilt vinden, denk dan in termen van energie, frequentie en vibratie" - Nikola Tesla

 

Er zijn zeven hoofdchakra's die een belangrijke rol spelen bij het welzijn van lichaam en geest. De drie laagste chakra's (Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra) bevinden zich onder het middenrif. Deze chakra's staan bekend om hun vrouwelijke energie, omdat ze voornamelijk ontvangen. Ze nemen energie op uit de aarde en de directe omgeving. Ze verbinden ons met de aarde, houden zich bezig met hoe we het leven beheersen met behulp van ons instinct. Ze vallen in de categorie magnetische energie, terwijl de bovenste chakra's van nature elektrisch zijn.

De bovenste vier chakra's (Hartchakra, Keelchakra, Voorhoofdchakra, Kruinchakra) staan bekend als de mannelijke chakra's. Ze zijn primair bezig met afgeven van energie in de vorm van liefde, communicatie, gezonde houdingen en innerlijke reflectie. Ze verbinden ons met de bron van alle energie in het universum en worden actief zodra we spiritueel worden en tot liefde in staat zijn. Deze chakra's zijn onderling afhankelijk. Als een van de chakra's gesloten is, zullen andere dat compenseren door de levenskracht te behouden. 

Doordat elke chakra een invloed heeft op bepaalde gevoelens en/of lichaamsdelen ontstaan er emotionele of lichamelijke problemen wanneer een chakra te weinig of te veel actief is. Daarom is het belangrijk dat een chakra werkt zoals het moet functioneren. Ideaal zou zijn als ze allemaal onderling in balans zouden zijn, maar zo is het niet vaak. Er bestaan gelukkig wel technieken om ze alle zeven te stimuleren. 

Chakra's reageren op onze gedachten, woorden en houdingen. Ze weerspiegelen ons geloofssysteem in het niveau van energie die ze filteren. Als je zou kijken naar de manier waarop je jezelf beoordeelt (veroordeelt) en je eigen plezier en welzijn hiermee beperkt, zou je begrijpen dat je hiermee ook je energie beperkt. Zelfonderzoek, het onderzoeken van gedachten en overtuigingen, hoe je in het leven staat, kan helpen om je vitaliteit, gezondheid en geluk te vergroten. Energie volgt de gedachte. Als we bijvoorbeeld geloven dat het leven zwaar is en dat we risico's moeten vermijden, zal ons energiesysteem terughoudend en beperkt zijn. De energiestroom zal trager zijn, vooral in de eerste drie chakra's, die de onbewuste houding van familie/gemeenschap bevatten. Als we geloven dat het leven zal overwinnen en we best een gokje kunnen wagen, ervaren we energie in overvloed. Als je je er bewust van bent dat alles energie is, dan heb je een grote kracht in handen. 

Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen zoals kleur, vorm en samenstelling een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's. Edelstenen kunnen bijvoorbeeld energieblokkades in het lichaam vrijmaken en opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dit maakt edelstenen en chakra's een mooie combinatie.