Agaat

Er zijn vele verschillende soorten Agaat en je komt deze mooie steen dan ook tegen in vele verschillende vormen, maten, belijningen en kleuren. Kristalmeester verkoopt enkel natuurlijke Agaat en geen kunstmatig gekleurde varianten.

Informatie en werking

Er zijn vele verschillende soorten Agaat en je komt deze mooie steen dan ook tegen in vele verschillende vormen, maten, belijningen en kleuren. Kristalmeester verkoopt enkel natuurlijke Agaat en geen kunstmatig gekleurde varianten.

Agaat wordt al duizenden jaren door verschillende culturen gebruikt en vele verschillende eigenschappen worden aan Agaat toegekend.  

Fysiek

Agaat heeft een sterk rustgevende werking en kan helpen wanneer je slaapproblemen ervaart. Agaat helpt je om je energieniveau beter te verdelen gedurende de dag. Daarnaast heeft Agaat een gunstige invloed bij tal van ontstekingen en spijsverteringsproblemen. Deze mooie steen heeft ook een positief effect op de baarmoeder en naast het stimuleren van de groei van het kind helpt Agaat ook om de baarmoeder te herstellen. Het dragen van Agaat heeft ook een positieve werking bij tal van huidklachten en effecten van een allergische reactie kunnen afnemen door het dragen van Agaat. 

Emotioneel

Agaat heeft een fijne aardende werking en geeft innerlijke rust. Agaat helpt je om af en toe eens uit te zoomen zodat je goed in beeld krijgt wat energie kost en wat energie geeft. Agaat helpt om logisch en analytisch te denken zodat je praktische oplossingen vindt voor eventuele uitdagingen. Wanneer je het gevoel hebt dat je energie in allerlei richtingen gaat dan kan Agaat helpen om focus aan te brengen zodat de energie stroomt naar zaken die er toe doen. 

Agaat stenen met een dichte en lichte kern bieden vaak positieve ondersteuning bij mensen die wat somber van aard zijn. De lichte kern helpt om naar een wat lichtere en vrolijkere gemoedstoestand te groeien. In ruimtes waar verschillende mensen nog wel eens verhitte discussies voeren of regelmatig met elkaar botsen dan is een Agaat met een rustige belijning en warme kleuren ondersteunend om de harmonie te verbeteren.

Agaat heeft een beschermende werking. Mensen met angsten en fobieën kunnen baat hebben bij het dragen van Agaat. De Agaat stenen met een regelmatige belijning werken kalmerend. 

Spiritueel

Agaat zet aan tot zelfreflectie en hoe alles past in het grote geheel. Agaat grijpt aan op het aura en helpt om deze schoon te maken en te houden. Transformeert negatieve energieën. Met name witte Agaat versterkt de intuïtie. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Verschillende kleurtinten zoals wit, grijzig, blauw, verschillende bruin en roodtinten. Agaat heeft daarnaast vaak belijningen en sommige zijn licht doorzichtig. 

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Samenstelling

SiO2

Hardheid (Mohs)

6 - 7

Dichtheid

2,65

Vindplaatsen

Afrika, India, Marokko, Verenigde Staten, Brazilië, Uruguay en vele andere plaatsen 

Weblinks

Wikipedia

Mindat.org

Verzorging

Agaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen