Amazoniet

Amazoniet is een echte beschermsteen en een hele fijne steen voor hooggevoelige mensen. Amazoniet brengt je verstand en gevoel weer in harmonie samen.

Informatie en werking

Amazoniet is een veldspaat en heeft zijn groene kleur te danken aan het lood dat in de steen aanwezig is. Deze prachtige steen wordt als sinds de vroege steentijd gebruikt en worden in verschillende landen tussen archeologische schatten gevonden.

Fysiek
Amazoniet heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en vermindert klachten van hoofdpijn en migraine. Deze bijzondere steen werkt verlichtend bij artritis en jicht. Amazoniet helpt bij het vernieuwen van de lichaamscellen en huidklachten zoals acne, pukkeltjes en jeuk kunnen afnemen bij het dragen van deze steen. Ook op de stofwisseling heeft Amazoniet een gunstig effect en brengt het de hypofyse en thymus in balans. 
 
Emotioneel
Amazoniet is een echte beschermsteen en beschermt vooral tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons of computerschermen. Door het hoge beschermende karakter van Amazoniet is het een fijne ondersteunende steen voor mensen die hoog gevoelig zijn. 
Amazoniet helpt je om je innerlijke vrijheid te vinden en ondersteunt om stappen te ondernemen om je problemen aan te pakken. Amazoniet helpt je om voor jezelf op te komen en om jezelf niet langer als slachtoffer te zien. Amazoniet kan helpen om stemmingswisselingen te verminderen en zorgt ervoor dat je beter om kunt gaan met sombere gedachten en zorgen. 
 
Spiritueel
Op spiritueel vlak helpt Amazoniet bij het openen van je Hartchakra waarbij verstand en gevoel in harmonie bij elkaar gebracht worden. Amazoniet opent tevens je Voorhoofdchakra en bevordert zodoende het ontvangen van diepere inzichten. Het maakt je bewuster van je potentiële groei en versterkt je intuïtie. Je zult merken dat Amazoniet je assertiever zal maken dat je wellicht eens wat vaker 'nee' durft te zeggen maar vooral dat je de waarheid durft uit te spreken. 
 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen / Groen blauw (soms licht doorzichtig)

Chakra

HartchakraKeelchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Eigenschappen

Hardheid: 6 - 6,5
Dichtheid: 2,55 - 2,57
Samenstelling: KAISi3O8
Structuur: triclien en prismatisch
 

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Rusland, Madagascar, Peru, Birma 

Verzorging

De beste manier om Amazoniet te gebruiken is door de steen te dragen of door deze op het lichaam te leggen. Amazoniet verdraagt water over het algemeen minder goed. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Weblinks

Gemdat.org