Amethist

Wellicht één van de meest bekende edelstenen en dat is niet zonder reden. Amethist is een zeer veelzijdige en diep spirituele steen. Helpt voor tal van klachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid maar ondersteunt ook bij je spirituele ontwikkeling.

Amethist

Amethist is een van de bekendste edelstenen. Amethist is een kwarts en komt voor in verschillende tinten paars. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer en aluminium. Amethist stimuleert de groei van je intuïtie en spiritualiteit. Heb je vaak last van stress? Dan is de Amethist dé edelsteen voor jou. Deze mooie edelsteen vermindert stress en helpt je tot rust te komen en te ontspannen. 

 

Welke betekenis en werking heeft Amethist?

Amethist is een edelsteen met een beschermende en zuiverende werking. De Amethist heeft op verschillende vlakken een positieve werking.

  • Fysiek: Amethist heeft een zuiverende werking op het lichaam. De edelsteen kan helpen bij de vermindering van hoofdpijnklachten, darm- en spijsverteringsklachten, heling bij brandwonden, zuivering van de longen en huid.
  • Emotioneel: Amethist heeft een positief effect op een overactieve geest. De steen brengt een evenwicht tussen lichaam en geest en kan helpen om negatieve of verslavende patronen te doorbreken. 
  • Spiritueel: Amethist is een meditatiesteen die helpt om in een hogere staat van bewustzijn te komen. De steen stimuleert je Kruinchakra en stelt je in staat om te ontdekken wie je bent.

 

Verzorging van de Amethist

Om Amethist op te laden is het belangrijk om uit te kijken met zonlicht. Zonlicht kan een edelsteen van Amethist verbleken. Een nachtje in de volle maan is daarom beter. Ook omringen door Bergkristal of Seleniet kan de edelsteen goed opladen met nieuwe energie. Een goede en veilige manier om Amethist te ontladen of op te laden is om de edelsteen onder een Meru piramide te leggen. 

 

Amethist kopen?

Bij ons vind je Amethist in verschillende soorten en vormen. Van Amethist stenen en Amethist hangers tot een Amethist massageroller of Amethist kaarsen. Bij Kristalmeester bestel je je edelstenen gemakkelijk online. Kristalmeester is trots lid van de Fair Trade Minerals & Gems (FTMG). FTMG zet zich in voor omgeving, natuur en de mensen die werken in en om de edelsteenmijnen. Zo betaal je bij Kristalmeester een eerlijke prijs voor edelstenen en ondervindt de natuur zo min mogelijk schade. Mocht je vragen hebben over Amethist of andere edelstenen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Eigenschappen van Amethist

Kleur

(Donker) paars, lichtlila tot donkerblauw-violet. Deze kleur ontstaat door ijzer en aluminium.

Chakra

Etherische Chakra's (8e-14e), Kruinchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Vissen en Waterman

Eigenschappen

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

Structuur: Trigonaal

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico.