Veel gestelde vragen

Bestellingen
Hoeveel kost het verzenden en hoe snel wordt mijn bestelling verzonden?

Kristalmeester streeft ernaar om alle bestelling binnen 2-3 werkdagen te verzenden. 

Verzenden binnen Nederland

Voor het verzenden van pakketjes binnen Nederland worden de onderstaande kosten gehanteerd;

 • PostNL Brievenbus pakketje €4,50
 • PostNL Standaard pakketje €5,95
 • PostNL Aangetekend verzenden €9,50
 • Verzendingen boven €65,- zijn gratis

Verzenden naar België & Duitsland

 • Het verzenden van pakketjes naar België en Duitsland kost altijd €9,00
 • Brievenbus pakketjes worden niet verzonden naar België en Duitsland
 • Verzendingen boven €125,- zijn gratis

Verzenden naar Luxemburg

 • Het verzenden van pakketjes naar Luxemburg kost altijd €14,50
 • Brievenbus pakketjes worden niet verzonden naar Luxemburg
 • Verzendingen boven €125,- zijn gratis

Verzenden naar Oostenrijk

 • Het verzenden van pakketjes naar Oostenrijk kost altijd €13,50
 • Brievenbus pakketjes worden niet verzonden naar Oostenrijk
 • Verzendingen boven €125,- zijn gratis

Verzenden naar Frankrijk & Spanje

 • Het verzenden van pakketjes naar Frankrijk en Spanje kost altijd €15,50
 • Brievenbus pakketjes worden niet verzonden naar Frankrijk en Spanje
 • Verzendingen boven €125,- zijn gratis
Ontvang ik een beschrijving van de stenen bij een bestelling?

Kristalmeester heeft ervoor gekozen om geen beschrijvingen van de edelstenen meer toe te voegen aan de bestellingen. Behalve dat het enorm arbeidsintensief was om voor iedere steen een print out te verzorgen resulteerde het ook in een enorm papierverbruik wat niet meer past bij onze principes van duurzaam ondernemen.

Op de website van Kristalmeester kun je natuurlijk alle uitvoerige beschrijvingen terugvinden in het Stenen ABC

Mijn bestelling is een cadeautje, kunnen jullie het ook inpakken?

De pakketjes van Kristalmeester zijn goed verzorgd en echt een feestje om uit te pakken. Op dit moment worden de bestellingen niet nog niet in een extra cadeauverpakking ingepakt. 

Kristalmeester kan natuurlijk wel een leuk kaartje toevoegen aan je bestelling. Geef in het opmerkingen veld van je bestelling even aan wat je graag op het kaartje wilt hebben en we gaan er zorg voor dragen. 

De ontvangen bestelling voldoet niet aan mijn verwachtingen...

Ondanks dat Kristalmeester zijn uiterste best doet om de stenen zo realistisch mogelijk weer te geven kan het altijd wel eens voorkomen dat de steen niet aan je verwachting voldoet.

Het is goed om te weten dat Kristalmeester behalve unieke stenen ook stenen uit voorraad verkoopt. Bij de unieke exemplaren worden verschillende foto's weergegeven met de juiste maten. Dus wat je ziet is ook wat je krijgt. 

indien je een steen uit voorraad koopt (bijvoorbeeld trommelstenen) dan kan het wel eens zijn dat de steen er net wat anders uitziet dan de stenen op de foto. Dit komt omdat een steen een natuurproduct is en dat sommige stenen wel eens donkerder of lichter kunnen zijn dan weergegeven. 

Wanneer je je bestelling wilt retourneren dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst annuleren. Houdt wel rekening met de voorwaarden van retour en neem eerst even contact op met Kristalmeester.

De ontvangen bestelling is beschadigd...

Gelukkig gebeurt het maar zelden maar heel af en toe raakt een product tijdens het transport beschadigd. Dat is dan natuurlijk heel erg vervelend. Neem even contact op met Kristalmeester en we zorgen voor een oplossing. 

Ik wil mijn bestelling retourneren. Kan dat en hoe doe ik dat?

Wanneer je je bestelling wilt retourneren dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Je kunt je bestelling tot 14 dagen na ontvangst annuleren. Houdt wel rekening met de voorwaarden van retour en neem eerst even contact op met Kristalmeester.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen bij Kristalmeester?

Helaas behoort het afhalen van een bestelling niet tot de mogelijkheden. Tot op heden is Kristalmeester enkel een webwinkel die edelstenen en kristallen verstuurt. 

Heeft Kristalmeester ook een winkel die je kunt bezoeken?

Tot op heden is Kristalmeester een webwinkel voor edelstenen en kristallen en is er nog geen mogelijkheid om de showroom en winkel te bezoeken. 

Hoe duurzaam onderneemt Kristalmeester?

Kristalmeester doet zijn uiterste best om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Dit betekent ook dat er een aantal keuzes gemaakt zijn die hieraan bijdragen;

 • Alle verzenddozen en inpak materialen zijn gemaakt van gerecyclede materialen. De dozen worden gesloten met papieren tape en het bubbeltjes plastic is biologisch afbreekbaar. Ook de groene wokkels die gebruikt worden als opvulmateriaal zijn biologisch afbreekbaar en mogen gewoon bij het gft-afval. 
 • Kristalmeester heeft ervoor gekozen om geen beschrijvingen van edelstenen meer toe te voegen aan de bestellingen. Om voor iedere steen een print out te verzorgen resulteerde in onnodig veel papierverbruik wat niet past bij onze principes van duurzaam ondernemen.
 • Kristalmeester koopt met zorg stenen in en doet alleen zaken met handelaren die zelf ter plaatse inkopen en instaan voor goede arbeidsomstandigheden en een eerlijk inkomen. Ook het milieu is van groot belang en Kristalmeester hecht grote waarde dat de stenen op een verantwoorde manier worden gevonden en dat er rekening gehouden wordt met de omgeving en de sociale impact. 
 • Kristalmeester probeert de transport bewegingen te minimaliseren en daarom worden de pakketten niet dagelijks verzonden. Kristalmeester spaart de pakketten op zodat hooguit twee keer per week de pakketten aangeboden hoeven te worden aan de verzendende partij.  

 

Vragen over stenen
Heeft Kristalmeester ook... ?

Kristalmeester heeft meer stenen op voorraad dan dat er in de webwinkel aangeboden worden. De kans is dus groot dat een bepaalde steen wel leverbaar is. Mocht je een bepaalde steen zoeken maar deze niet kunnen vinden in de webwinkel stuur dan gerust een mailtje naar [email protected]. Wellicht dat we de steen alsnog kunnen leveren. 

Weet Kristalmeester wat voor steen dit is?

Regelmatig krijgt Kristalmeester een foto van een steen opgestuurd met de vraag om deze te identificeren. Hier kunnen wij echter niet aan beginnen omdat dit heel erg moeilijk is vanaf een foto.

Het beste kun je steen meenemen naar bijvoorbeeld een edelstenenbeurs. Hier zijn veel experts aanwezig die de steen dan ook even van dichtbij kunnen bekijken en je van goed advies kunnen voorzien. Je kunt de foto van de steen natuurlijk ook posten op één van de vele forums op het Internet. 

Koopt Kristalmeester ook stenen van particulieren?

Kristalmeester koopt zeer zorgvuldig in en neemt enkel af van bekende handelaren en bij de bron zelf. Kristalmeester is dan ook niet geïnteresseerd in het opkopen van edelsteen verzamelingen of collecties van particulieren. 

Verzorging
Hoe kan ik mijn stenen het beste verzorgen? (reinigen en opladen)

Lees hier meer over de verzorging van stenen. 

Edelsteen advies
Geeft Kristalmeester ook edelsteen advies?

Jazeker, stuur een e-mail naar [email protected] en je krijgt zo snel mogelijk een antwoord. Kristalmeester heeft ook een pagina waar je zelf op klacht kunt zoeken. Wellicht dat deze pagina je al aardig op weg kan helpen. 

Contactgegevens
*Verplichte velden
Verstuur