Barnsteen

Barnsteen of Amber is een fossiel hars. Maakt vrolijk en heeft een sterke beschermende en reinigende werking. Heeft sterke helende eigenschappen.

Informatie en werking

Strikt genomen is Barnsteen geen steen maar een fossiel hars. Barnsteen wordt ook wel Amber genoemd. Soms heeft Barnsteen fantastisch mooie insluitsels van planten en insecten die miljoenen jaar oud zijn. 

Barnsteen is een steen die vrolijk maakt en heeft een beschermende werking. Het is een fijne steen die helpt bij Astmatische klachten en chronische bronchitis. Barnsteen maakt je weerbaar en zet je stevig in je schoenen. Ondersteunt bij angsten en fobieën. Barnsteen of Amber heeft een positieve werking bij schildklieraandoeningen, blaasontsteking en reumatische klachten. 

Barnsteen heeft een fijne warme energie en een sterke aardende werking. Barnsteen is een krachtige healer, reinigt de Chakra's en haalt negatieve energie weg door deze om te zetten in positieve energie. Het is een fijne steen voor therapeuten aangezien Barnsteen voorkomt dat de pijn van cliënten overgenomen wordt.  

Kleur

Geel, Oranje, Bruin

Chakra

Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld 

Leeuw, Waterman

Eigenschappen

Hardheid: 2 - 2,5

Dichtheid: 1 - 1,1

Vindplaatsen

Denemarken, Polen, Rusland, Roemenië, Madagaskar, Dominicaanse Republiek, Nederland, Syrie, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, Verenigde Staten, Duitsland  

Verzorging

Barnsteen kun je op alle manieren reinigen en opladen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.