Magnetiet

Magnetiet heeft een sterk aardende werking en kan onder andere worden gebruikt voor talloze pijnlijke klachten zoals rugklachten, nekklachten en spierpijnen. Heeft een grote invloed op de energie huishouding en reguleert de energiestromen in het lichaam.

Informatie en werking

Magnetiet is het meest natuurlijke magnetisch mineraal en is een belangrijk ijzererts. Deze steen heeft een sterke aardende werking en kan worden gebruikt bij tal van pijnlijke klachten zoals rugklachten, nekklachten en spierpijnen. Door Magnetiet op de pijnlijke plek te leggen wordt als het ware de pijn eruit getrokken. Deze steen is ook geschikt bij klachten van een tennisarm, RSI klachten of bij een pijnlijke menstruatie. Magnetiet werkt ook koortsverlagend. 

Magnetiet heeft een grote invloed op de energie huishouding en reguleert de energiestromen in het lichaam. Hierdoor heeft deze steen een sterk vitaliserende werking en negatieve invloeden van buitenaf worden afgeremd. Magnetiet is een steen die inzicht geeft in moeilijke situaties en laat je een meer neutrale houding aannemen in moeilijke kwesties. Het brengt het denken en voelen in evenwicht. 

Kleur

Metaalgrijs, doffe glans

Chakra

Wortelchakra

Hardheid

6

Vindplaatsen

Duitsland, Australië, Rusland, Zuid-Afrika, India, Mexico, Zweden, USA

Verzorging

Magnetiet kan beter niet in contact komen met water in verband met roestvorming. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.