Edelstenen & Chakra's

Edelstenen & Chakra's

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. 

Chakra's kun je zien als energiecentra van ons lichaam waarlangs indrukken van buiten en binnen geabsorbeerd en verwerkt worden. In het Sanskriet betekent Chakra 'wiel' of 'draaikolk van kracht'. Er zijn vele verschillende soorten Chakra's maar de meeste leerscholen die met Chakra's werken gaan uit van zeven hoofdchakra's. Ieder Chakra kun je zien als een symbool voor een plaats in het lichaam waar een verhoogde energie is. Iedere Chakra resoneert met een bepaalde kleur, klank en met lichamelijke en psychologische functies.

Het goed functioneren van de Chakra's is van groot belang om lekker in je vel te zitten. Om ons optimaal en bewust te laten ervaren wie we zijn en hoe het met ons gaat. Het is belangrijk dat de Chakra's allemaal geopend zijn en dat er balans is tussen de zeven Chakra's zodat de energie optimaal door ons lichaam kan stromen. Door allerlei omstandigheden zoals stress kunnen je Chakra's uit balans raken. Een Chakra kan hierdoor minder actief worden of zelfs helemaal blokkeren. Alle Chakra's staan in verbinding met elkaar en bij een minder functionerende Chakra of over-actieve Chakra zullen de andere Chakra's dit gaan compenseren. Het niet in balans zijn van je Chakra's geeft vaak lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Wanneer je Chakra's in balans zijn kan de energie vrij doorstromen en voel je je vaak goed en in harmonie.

Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen zoals kleur, vorm en samenstelling een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's. Edelstenen kunnen bijvoorbeeld energieblokkades in het lichaam vrijmaken en opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dit maakt edelstenen en chakra's een mooie combinatie.