Gratis verzenden vanaf €55,- in Nederland
Veilig betalen online!
Webwinkelkeur gecertificeerd!
Gratis verzenden vanaf €90,- in België
De werking van edelstenen en Chakra's

De werking van edelstenen en Chakra's

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's zoals het vrijmaken van energetische blokkades.

 • Wortelchakra

  Wortelchakra

  Betekenis: Als ik weet wie ik ben en wat ik wil.
  Het Wortelchakra staat voor onze basis en heeft te maken met fysiek er zijn, grond onder je voeten voelen en je thuisvoelen in situaties zodat je niet wankelt.

  Toon meer
 • Sacraalchakra

  Sacraalchakra

  Betekenis: kan ik delen met wie en wat ik wil.
  Het Sacraalchakra heeft te maken met gevoelens en seksualiteit. Je gevoelens vrij laten stromen en kunnen uitdrukken zonder overemotioneel te zijn.

  Toon meer
 • Zonnevlechtchakra

  Zonnevlechtchakra

  Betekenis: straal ik dat uit naar mijn omgeving.
  De Zonnevlechtchakra heeft te maken met je doen gelden in een groep. Het gevoel dat je controle hebt en voldoende zelfwaardering.

  Toon meer
 • Hartchakra

  Hartchakra

  Betekenis: heb en krijg ik genoeg liefde.
  Het Hartchakra heeft te maken met liefde, aardig zijn en affectie.

  Toon meer
 • Keelchakra

  Keelchakra

  Betekenis: te kunnen uiten.
  Het Keelchakra heeft te maken met zelfexpressie en jezelf vrij kunnen uitdrukken.

  Toon meer
 • Voorhoofdchakra

  Voorhoofdchakra

  Betekenis: mijn intuïtie te gebruiken.
  Het Voorhoofdchakra heeft te maken met inzicht en visualisatie. Het hebben van een goede intuïtie en geneigd zijn om te fantaseren.

  Toon meer
 • Kruinchakra

  Kruinchakra

  BetekenisL in spiritualiteit te groeien.
  Het Kruinchakra heeft te maken met wijsheid en één zijn met de wereld. Onbevooroordeeld en bewust van de wereld om je heen en jezelf.

  Toon meer

Edelstenen en Chakra's zijn een eeuwen oude combinatie. 

Chakra's kun je zien als energiecentra van ons lichaam waarlangs indrukken van buiten en binnen geabsorbeerd en verwerkt worden. In het Sanskriet betekent Chakra 'wiel' of 'draaikolk van kracht'. Er zijn vele verschillende soorten Chakra's maar de meeste leerscholen die met Chakra's werken gaan uit van zeven hoofdchakra's. Ieder Chakra kun je zien als een symbool voor een plaats in het lichaam waar een verhoogde energie is. Iedere Chakra resoneert met een bepaalde kleur, klank en met lichamelijke en psychologische functies.

Het goed functioneren van de Chakra's is van groot belang om lekker in je vel te zitten. Om ons optimaal en bewust te laten ervaren wie we zijn en hoe het met ons gaat. Het is belangrijk dat de Chakra's allemaal geopend zijn en dat er balans is tussen de zeven Chakra's zodat de energie optimaal door ons lichaam kan stromen. Door allerlei omstandigheden zoals stress kunnen je Chakra's uit balans raken. Een Chakra kan hierdoor minder actief worden of zelfs helemaal blokkeren. Alle Chakra's staan in verbinding met elkaar en bij een minder functionerende Chakra of over-actieve Chakra zullen de andere Chakra's dit gaan compenseren. Het niet in balans zijn van je Chakra's geeft vaak lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Wanneer je Chakra's in balans zijn kan de energie vrij doorstromen en voel je je vaak goed en in harmonie.

Edelstenen kunnen door hun unieke eigenschappen zoals kleur, vorm en samenstelling een belangrijke rol spelen bij de werking van de Chakra's. Edelstenen kunnen bijvoorbeeld energieblokkades in het lichaam vrijmaken en opheffen zodat de energie weer goed kan doorstromen. Dit maakt edelstenen en chakra's een mooie combinatie. 

Kristalmeester 9,8 / 10 - 433 Reviews @ Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »