Wortelchakra - 1ste Chakra of Muladhara Chakra

Betekenis: Als ik weet wie ik ben en wat ik wil. Het Wortelchakra staat voor onze basis en heeft te maken met fysiek er zijn, grond onder je voeten voelen en je thuisvoelen in situaties zodat je niet wankelt.

Betekenis: Als ik weet wie ik ben en wat ik wil

 

Het Wortelchakra is het eerste chakra en staat voor onze basis. Het heeft te maken met fysiek er zijn, grond onder je voeten voelen en je thuisvoelen in situaties zodat je niet wankelt. Als het eerste chakra goed functioneert dan voel je je geaard, stabiel, veilig en verbonden met je fysieke lichaam. Je hebt het gevoel voldoende territorium te hebben. 

Als het Wortelchakra niet in balans is kunnen er tal van klachten ontstaan zoals concentratiestoornissen, overgevoeligheid ervaren en je niet geaard voelen.

Een onderactief eerste Chakra uit zich vaak door angst, nervositeit en je onwelkom ergens voelen. Wanneer het eerste Chakra overactief is kun je heel hebzuchtig zijn en een overdreven drang hebben naar veiligheid. Vaak gaat men dan veranderingen tegen. 

Corresponderend sterrenbeeld: Ram, Stier, Schorpioen, Steenbok

Edelstenen passend bij het Wortelchakra zijn;

 

Wortelchakra - Sacraalchakra - Zonnevlechtchakra - Hartchakra - Keelchakra - Voorhoofdchakra - Kruinchakra

Oeps...
Het lijkt erop dat er geen producten in deze categorie zitten. Keer hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar vorige pagina