Man-made & Bewerkt

Kristalmeester staat voor echte en kwalitatief hoogwaardige edelstenen, kristallen en mineralen. Soms voegen man-made en bewerkte edelstenen een positieve waarde toe. Kristalmeester biedt daarom een beperkte collectie man-made en bewerkte edelstenen aan.

Het bewerken van stenen en het creëren van stenen in een laboratorium neemt de laatste tijd een enorme vlucht. Het is niet altijd even makkelijk om deze stenen te onderscheiden van echte edelstenen en kristallen en ook wij van Kristalmeester hebben in het verleden wel eens een miskoop gedaan. 

Kristalmeester staat voor kwaliteit en we richten ons op voornamelijk op echte hoogwaardige edelstenen, mineralen en kristallen. Toch is er ook een beperkte vraag naar man-made en bewerkte edelstenen en aan sommige van deze creaties worden toch bepaalde fijne eigenschappen toegewezen. We vinden het echter wel belangrijk dat je weet wat je koopt en we proberen bij Kristalmeester hier dan ook zo transparant mogelijk in te zijn. 

Man-made edelstenen

Man-made edelstenen zijn edelstenen die door de mens geproduceerd worden en in veel gevallen worden deze van glas gemaakt zoals Opaliet.

Synthetische stenen worden vaak in een laboratorium geproduceerd waarbij vaak de chemische samenstelling van de natuurlijke steen gedeeld wordt maar soms worden er ook bepaalde elementen aan toegevoegd. Meestal hebben deze stenen een opvallend kleurenpallet of zijn ze eigenlijk "te perfect" vormgegeven. Het is helaas lang niet altijd eenvoudig om sommige man-made creaties met het blote oog te onderscheiden en dient er nader onderzoek gedaan te worden.

Bewerkte edelstenen 

Bewerkte edelstenen zijn vaak natuurlijke edelstenen die bewerkt zijn met bijvoorbeeld een coating. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Aura stenen die als basis meestal een Bergkristal hebben waarbij deze in een vacuüm wordt verhit en voorzien van een coating van goud, zilver, titanium, niobium of andere metaaloxiden. 

Een andere bekende techniek om edelstenen te bewerken is om stenen op verschillende temperaturen te verhitten om zo het kleurenpallet te beïnvloeden. Een goed voorbeeld hiervan is Citrienkwarts wat in feite een gebrande Amethist is. Citrienkwarts heeft vaak grote contrasten tussen geel, goud en witte Bergkristal. Echte Citrien is kostbaar en vaak helder licht geel en rokerig van kleur. 

 

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.