Edelstenen ABC

Bekijk hier de uitgebreide collectie edelstenen van Kristalmeester. Alle stenen worden zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit, energie en trilling.

Edelstenen kopen bij Kristalmeester

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan diverse edelstenen, elk met unieke eigenschappen en krachten. Deze edelstenen kunnen niet alleen voor spirituele doeleinden worden gebruikt, maar dienen ook als prachtige decoraties in huis. Onze selectie maakt het eenvoudig om de perfecte edelsteen te vinden voor jezelf of als cadeau voor een ander.

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn natuurlijke mineralen die ontstaan in een proces dat soms wel miljoenen jaren duurt. De meeste edelstenen bestaan uit 2 tot 3 verschillende mineralen die de hardheid en de kleur van de edelsteen bepalen. Ideale edelstenen zijn loepzuiver, zonder enige vertroebeling. Bekende voorbeelden hiervan zijn saffier, zwarte toermalijn en onyx. Stenen die niet voldoen aan deze criteria worden vaak aangeduid als halfedelstenen. Deze term is in 1967 afgeschaft door de sieradenindustrie, vanwege het onjuiste karakter. Tegenwoordig spreken we simpelweg over edelstenen.

Helende werking van edelstenen

Al eeuwenlang worden edelstenen gezien als stenen met een helende of beschermende werking. Edelstenen worden door veel mensen gebruikt voor spirituele ontwikkeling of bij verschillende lichamelijke klachten. Je kunt verschillende soorten edelstenen kopen die ieder hun eigen specifieke kenmerken  en werking hebben. 

  • Amethist: Helpt bij hoofdpijn en slapeloosheid door zijn spirituele werking.
  • Jade: Een groene steen die het Hartchakra opent en zelfliefde en creativiteit bevordert.
  • Lapis Lazuli: Een diepblauwe steen die hoofdpijn, angsten en zenuwpijnen kan verlichten.
  • Labradoriet: Beschermt hooggevoelige mensen door prikkels van buitenaf te verminderen.
  • Robijn: Bevordert vitaliteit en vrolijkheid, en heeft een ontgiftende werking.
  • Smaragd: Stimuleert de lever en gal, heeft een positieve werking op reumatische klachten en versterkt het immuunsysteem.
  • Amazoniet: Deze groenblauwe steen brengt je verstand en gevoel weer in harmonie samen. 
 

Verzorging en gebruik van edelstenen

Het verzorgen en gebruiken van edelstenen vereist enige kennis om hun werking en uitstraling te optimaliseren. Reinig edelstenen regelmatig om ze vrij te houden van opgehoopte energieën en verontreinigingen. Dit kan eenvoudig gedaan worden door ze onder stromend water te houden, in zoutwater te leggen, of door ze bloot te stellen aan maanlicht. Sommige edelstenen zijn gevoeliger en vereisen speciale zorg, zoals dat seleniet niet met water in aanraking mag komen. Daarnaast kunnen edelstenen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals dragen als sieraad, in huis plaatsen voor positieve energie, of gebruiken tijdens meditatie voor spirituele versterking. Door ze goed te verzorgen en bewust te gebruiken, kun je optimaal profiteren van de unieke eigenschappen van elke edelsteen. Lees hiervoor meer over het ontladen en opladen van edelstenen

Edelsteensieraden kopen 

Bij Kristalmeester vind je een prachtige collectie edelsteensieraden. Onze sieraden zijn meer dan alleen accessoires; ze zijn ontworpen om de natuurlijke schoonheid van edelstenen te accentueren. Onze oorbellen zijn vakkundig ontworpen om te schitteren en de natuurlijke schoonheid van edelstenen te accentueren, zoals bij prachtige sodaliet oorbellen. Verder kun je kiezen voor splitarmbanden en kogelkettingen die de helende eigenschappen van de edelstenen met zich meebrengen. Onze chakra sieraden zijn geïnspireerd op de energiecentra in het lichaam. Deze sieraden zijn zorgvuldig samengesteld met stenen die de balans en harmonie van de chakra's kunnen ondersteunen, waardoor ze niet alleen prachtig zijn, maar ook een diepere spirituele betekenis hebben. 

Edelstenen kopen? 

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan edelstenen, kristallen en mineralen die je gemakkelijk online kunt bestellen. Edelstenen zijn ideaal om cadeau te doen. Ook kun je bij ons cadeaubonnen aanschaffen. Edelstenen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Onthoud dat edelstenen kopen geen vervanging is voor therapie, edelstenen werken alleen ondersteunend. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. Mocht je vragen hebben over edelstenen, neem dan gerust contact met ons op.