Edelstenen ABC

Bekijk hier de uitgebreide collectie edelstenen van Kristalmeester. Alle stenen worden zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit, energie en trilling.

Edelstenen kopen bij Kristalmeester

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan verschillende soorten edelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking en kracht en is uniek. Naast de spirituele betekenis kunnen edelstenen natuurlijk ook als decoratie in huis gebruikt worden. Bij Kristalmeester kun jij eenvoudig de perfecte edelstenen kopen voor bij jou of een ander in huis. 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn natuurlijke mineralen die ontstaan in een proces dat soms wel miljoenen jaren duurt. De meeste edelstenen bestaan uit 2 tot 3 verschillende mineralen die de hardheid en de kleur van de edelsteen bepalen. Een edelsteen hoort eigenlijk loepzuiver te zijn, zonder enige vertroebeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn Saffier en onze Diamant hanger. Stenen die niet voldoen aan deze criteria worden vaak aangeduid als halfedelstenen. Deze term is in 1967 afgeschaft door de sieradenindustrie, vanwege het onjuiste karakter. Daarom spreken we vandaag de dag gewoon over edelstenen. 

 

Edelsteensieraden kopen 

Bij Kristalmeester bieden we prachtige edelsteensieraden. Wij geloven dat edelsteensieraden meer zijn dan alleen accessoires. Onze oorbellen zijn vakkundig ontworpen om te schitteren en de natuurlijke schoonheid van edelstenen te accentueren. Onze chakra sieraden zijn geïnspireerd op de energiecentra in het lichaam. Deze sieraden zijn zorgvuldig samengesteld met stenen die de balans en harmonie van de chakra's kunnen ondersteunen, waardoor ze niet alleen prachtig zijn, maar ook een diepere spirituele betekenis hebben. De splitarmbanden van Kristalmeester dragen helende eigenschappen van de edelstenen met zich mee en bieden ze rust en welzijn aan degenen die ze dragen. Onze kogelkettingen zijn eenvoudig en tijdloos, waardoor ze perfect zijn voor dagelijks gebruik. Wil jij edelstenen kopen in de vorm van sieraden? Dan ben je bij Kristalmeester zeker aan het juiste adres. Edelstenen kopen voor een ander om hem of haar mee te verrassen is natuurlijk ook mogelijk. 

Helende werking van edelstenen

Al eeuwenlang worden edelstenen gezien als stenen met een helende of beschermende werking. Edelstenen worden door veel mensen gebruikt voor spirituele ontwikkeling of bij verschillende lichamelijke klachten. Je kunt verschillende soorten edelstenen kopen die ieder hun eigen specifieke kenmerken  en werking hebben. 

  • Misschien wel de meest bekende edelsteen is Amethist. Dit is een veelzijdige edelsteen met een spirituele werking. Deze helpt onder andere voor klachten als hoofdpijn en slapeloosheid.  
  • Een bekende edelsteen is Jade. Jade is een groen gele steen met een reinigende werking. Jade opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit
  • Een andere edelsteen die erg populair is, is Lapis Lazuli. Lapis Lazuli is een diepblauwe steen en wordt ook wel de ‘steen des hemels’ genoemd. Deze mooie steen wordt namelijk al sinds het oude Egypte gezien als heilige steen en kan helpen tegen hoofdpijn, angsten en zenuwpijnen. 
  • Labradorietis de perfecte beschermsteen voor hooggevoelige mensen. De edelsteen zorgt ervoor dat prikkels van buiten minder heftig binnenkomen en zorgt voor rust en aarding.
  • Een andere beschermende steen is Robijn. Robijn bevordert je vitaliteit en maakt je vrolijk. Daarnaast heeft de steen een ontgiftende werking.
  • Smaragd heeft ook een ontgiftende werking en stimuleert daarnaast de lever en gal. De steen heeft een positieve werking op reumatische klachten en zorgt voor een sterker immuunsysteem.

 

Edelstenen kopen? 

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan edelstenen, kristallen en mineralen die je gemakkelijk online kunt bestellen. Edelstenen zijn ideaal om cadeau te doen. Ook kun je bij ons cadeaubonnen aanschaffen. Edelstenen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Onthoud dat edelstenen kopen geen vervanging is voor therapie, edelstenen werken alleen ondersteunend. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. Mocht je vragen hebben over edelstenen, neem dan gerust contact met ons op.