Edelstenen ABC

Bekijk hier de uitgebreide collectie edelstenen van Kristalmeester. Alle stenen worden zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit, energie en trilling.

Edelstenen kopen bij Kristalmeester

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan verschillende soorten edelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen werking en kracht. Naast de spirituele betekenis kunnen edelstenen natuurlijk ook als decoratie in huis gebruikt worden. Iedere steen is uniek.

 

Wat zijn edelstenen?

Edelstenen zijn natuurlijke mineralen die ontstaan in een proces dat soms wel miljoenen jaren duurt. De meeste edelstenen bestaan uit 2 tot 3 verschillende mineralen die de hardheid en de kleur van de edelsteen bepalen. Een edelsteen hoort eigenlijk loepzuiver te zijn, zonder enige vertroebeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn Robijn, Saffier en Diamant. Stenen die niet voldoen aan deze criteria worden vaak aangeduid als halfedelstenen. Deze term is in 1967 afgeschaft door de sieraden industrie, vanwege het onjuiste karakter. Daarom spreken we vandaag de dag gewoon over edelstenen. Vaak worden de mooiste edelstenen verwerkt in edelsteensieraden

 

Helende werking van edelstenen

Al eeuwenlang worden edelstenen gezien als stenen met een helende of beschermende werking. Edelstenen worden door veel mensen gebruikt voor spirituele ontwikkeling of bij verschillende lichamelijke klachten. Er zijn veel verschillende soorten edelstenen en iedere edelsteen heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken en werking. We zetten enkele bekende edelstenen voor je op een rijtje:

  • Misschien wel de meest bekende edelsteen is Amethist. Dit is een veelzijdige edelsteen met een spirituele werking. Deze helpt onder andere voor klachten als hoofdpijn en slapeloosheid. 
  • Een bekende edelsteen is Jade. Jade is een groen gele steen met een reinigende werking. Jade opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit
  • Een andere edelsteen die erg populair is is Lapis Lazuli. Lapis Lazuli is een diep blauwe steen en wordt ook wel de ‘steen des hemels’ genoemd. Deze mooie steen wordt namelijk al sinds het oude Egypte gezien als heilige steen en kan helpen tegen hoofdpijn, angsten en zenuwpijnen. 
  • Labradoriet is de perfecte beschermsteen voor hooggevoelige mensen. De edelsteen zorgt ervoor dat prikkels van buiten minder heftig binnenkomen en zorgt voor rust en aarding.
  • Een andere beschermende steen is Robijn. Robijn bevordert je vitaliteit en maakt je vrolijk. Daarnaast heeft de steen een ontgiftende werking. 
  • Smaragd heeft ook een ontgiftende werking en stimuleert daarnaast de lever en gal. De steen heeft een positieve werking op reumatische klachten en zorgt voor een sterker immuunsysteem. 

 

Edelstenen kopen? 

Bij Kristalmeester vind je een groot aanbod aan edelstenen, kristallen en mineralen die je gemakkelijk online kunt bestellen. Edelstenen zijn ideaal om cadeau te doen. Ook kun je bij ons cadeaubonnen aanschaffen. Edelstenen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Onthoud dat edelstenen alleen ondersteunend werken en geen vervanging zijn voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. Mocht je vragen hebben over edelstenen, neem dan gerust contact met ons op.