Agaat

Agaat komt voor in vele verschillende vormen, maten, tekeningen en kleuren. Bij Kristalmeester verkopen we enkel natuurlijke Agaat en nooit kunstmatig gekleurde varianten.

Informatie en werking

Agaat komt voor in heel erg veel verschillende vormen, maten, tekeningen en kleuren. Kristalmeester verkoopt alleen natuurlijk Agaat en geen ingekleurde Agaat.

Door de enorme diversiteit heeft iedere Agaat zijn eigen eigenschappen. Ben je meer rechtlijnig van aard en een beetje star dan kan een Agaat met wat grillige belijning waarschijnlijk een goede ondersteuning bieden om je eens wat vaker te buiten te gaan. Wanneer je druk bent van nature dan past waarschijnlijk een rustige belijnde Agaat beter bij je om je de rust te laten vinden. 

Over het algemeen kun je zeggen dat Agaat een aardende steen is en vaak innerlijke rust geeft. Het is een steen die zorgt dat je even kunt uitzoomen en dingen wat meer objectief en van een afstand kunt bekijken. Het zijn stenen die het logisch en analytisch denken ondersteunen en zorgen ervoor dat je veelal praktische oplossingen vindt voor problemen. 

Agaat is een beschermende steen en grijpt voornamelijk aan op de aura. Kan je een veilig gevoel geven en is een fijne steen om tijdens de zwangerschap te dragen. Het heeft een positief effect op de baarmoeder en stimuleert de groei van het kind. Daarnaast bevordert Agaat de communicatie met het ongeboren kind. Agaat heeft verder ook een gunstige invloed op de maag, helpt bij klachten van blaasontsteking, de ogen en de bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. 

Agaat stenen met een dichte en lichte kern bieden vaak positieve ondersteuning bij mensen die wat somber van aard zijn. De lichte kern helpt om naar een wat lichtere en vrolijkere gemoedstoestand te groeien. In ruimtes waar verschillende mensen nog wel eens verhitte discussies voeren of regelmatig met elkaar botsen dan is een Agaat met een rustige belijning en warme kleuren ondersteunend om de harmonie te verbeteren. 

Botswana Agaat

Heeft dezelfde eigenschappen als Agaat maar kenmerkt zich verder ook door zijn troostende werking. Het is een steen die ondersteunt bij emotionele pijnen, eenzaamheid en depressieve gedachten. Stimuleert je om je angsten los te laten.

Botswana Agaat is een hele fijne steen voor kinderen door zijn beschermende, aardende en liefdevolle energie en zijn mooie zachte kleuren. Heeft ook een ontgiftende werking en heeft een positieve invloed op de huid. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Verschillende kleurtinten zoals wit, grijzig, blauw, verschillende bruin en roodtinten. Agaat is daarnaast vaak wat licht doorzichtig. 

Chakra

Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Hardheid

6 - 7

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Brazilië, Uruguay 

Verzorging

Agaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. 

Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.