Agaat

Er zijn vele verschillende soorten Agaat en je komt deze mooie steen dan ook tegen in vele verschillende vormen, maten, belijningen en kleuren. Kristalmeester verkoopt enkel natuurlijke Agaat en geen kunstmatig gekleurde varianten.

Agaat 

Agaat is een veelzijdige edelsteen die bekend staat om zijn prachtige en unieke kleuren en patronen. Er zijn veel verschillende soorten Agaat. Je komt de mooie steen dan ook tegen in veel verschillende vormen, maten, belijningen en kleuren. Agaat komt vaak voor in gesteenten, bijvoorbeeld in vulkanen. De steen wordt gevonden in onder andere Afrika, India en Marokko. Agaat wordt net als andere edelstenen vaak verwerkt in edelsteensieraden

 

Wat is de betekenis en werking van Agaat? 

Agaat staat bekend om zijn krachtige en beschermende energie. Het is een aardende steen, die je helpt bij het vinden van stabiliteit en zekerheid. Agaat helpt je om af en toe eens uit te zoomen, zodat je goed in beeld krijgt wat jou energie kost en wat jou energie geeft. Het is ook een steen die creativiteit en zelfexpressie bevordert. Agaat helpt daarnaast om focus aan te brengen, zodat de energie stroomt naar zaken die er toe doen. Agaat stenen met een dichte en lichte kern bieden vaak positieve ondersteuning bij mensen die somber van aard zijn. 

Lichamelijk kan Agaat helpen bij het verlichten van pijn en ontsteking. De edelsteen heeft een sterk rustgevende werking en kan bijdragen aan een betere nachtrust. Agaat heeft een goede invloed op de spijsvertering en bloedsomloop. Ook heeft deze mooie steen een positief effect op de baarmoeder en het stimuleren van de zwangerschap. Het dragen van Agaat kan ook bijdragen aan de vermindering van huidklachten en allergische reacties. 

 

Agaat kopen bij Kristalmeester 

Bij Kristalmeester kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan Agaat edelstenen. Of je nu op zoek bent naar Agaat stenen, Agaat armbanden of Agaat kettingen, bij ons vind je het allemaal. Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe van kleur verschillen of oneffenheden bevatten. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Kristalmeester. 

 

Eigenschappen van Agaat 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Verschillende kleurtinten zoals wit, grijzig, blauw, verschillende bruin en roodtinten. Agaat heeft daarnaast vaak belijningen en sommige zijn licht doorzichtig. 

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Samenstelling

SiO2

Hardheid (Mohs)

6 - 7

Dichtheid

2,65

Vindplaatsen

Afrika, India, Marokko, Verenigde Staten, Brazilië, Uruguay en vele andere plaatsen 

Weblinks

Wikipedia

Mindat.org

Verzorging

Agaat kan op alle manieren gereinigd en verzorgd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen