Amazoniet

Amazoniet is een echte beschermsteen en een hele fijne steen voor hooggevoelige mensen. Amazoniet brengt je verstand en gevoel weer in harmonie samen.

Amazoniet

Amazoniet is een prachtige edelsteen met een kenmerkende groenblauwe kleur. Deze prachtige steen wordt al sinds de vroege steentijd gebruikt en wordt in verschillende landen tussen archeologische schatten gevonden. Amazoniet staat bekend om zijn kalmerende en evenwichtige energie. Bij Kristalmeester vind je een uitgebreide collectie van Amazoniet producten. Amazoniet wordt net als andere edelstenen vaak verwerkt in edelsteensieraden.

 

De betekenis en werking van Amazoniet

Amazoniet staat bekend om zijn kalmerende en evenwichtige energie. De steen wordt vaak gebruikt om stress en negatieve emoties te verminderen. Amazoniet heeft een positieve invloed op communicatie en expressie. De steen helpt je om jezelf duidelijk en assertief uit te drukken, terwijl het ook begrip en empathie bevordert. Deze steen staat bekend om harmonie te brengen in relaties en helpt bij het oplossen van conflicten. Ook stimuleert Amazoniet creativiteit en inspireert hij tot nieuwe ideeën.

Lichamelijk kan Amazoniet helpen bij het verlichten van spanning en hoofdpijn. De steen heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. Ook wordt de edelsteen vaak gebruikt voor de ondersteuning van de gezondheid van het hart en de regulatie van de stofwisseling.

 

Bestel Amazoniet gerust bij Kristalmeester online

Bij Kristalmeester kun je online hoogwaardige Amazoniet producten kopen. Of je nu op zoek bent naar Amazoniet stenen of Amazoniet armbanden, bij ons vind je een ruime keuze. Kristalmeester is daarnaast Webwinkelkeur gecertificeerd en trots lid van de Fair Trade Minerals & Gems (FTMG) organisatie. Deze non-profit organisatie promoot fair trade in de handel van mineralen en edelstenen.

 

Eigenschappen van Amazoniet

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen / Groen blauw (soms licht doorzichtig)

Chakra

HartchakraKeelchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Eigenschappen

Hardheid: 6 - 6,5
Dichtheid: 2,55 - 2,57
Samenstelling: KAISi3O8
Structuur: triclien en prismatisch
 

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Rusland, Madagascar, Peru, Birma 

Verzorging

De beste manier om Amazoniet te gebruiken is door de steen te dragen of door deze op het lichaam te leggen. Amazoniet verdraagt water over het algemeen minder goed. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Weblinks

Gemdat.org