Amazoniet

Amazoniet is een echte beschermsteen en een hele fijne steen voor hooggevoelige mensen. Amazoniet brengt je verstand en gevoel weer in harmonie samen.

Informatie en werking

Amazoniet is een veldspaat en heeft zijn groene kleur te danken aan het lood dat in de steen aanwezig is. Deze prachtige steen wordt als sinds de vroege steentijd gebruikt en worden in verschillende landen tussen archeologische schatten gevonden.

Amazoniet is een echte beschermsteen en beschermt vooral tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons of computerschermen. Amazoniet heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en vermindert klachten van hoofdpijn en migraine. Deze bijzondere steen werkt verlichtend bij artrose en reumatische klachten. Ook op de stofwisseling heeft Amazoniet een gunstig effect en brengt de hypofyse en de thymus in balans. Huidklachten zoals acne, pukkeltjes en jeuk nemen af bij het dragen van deze steen. Amazoniet helpt ook bij hartklachten als gevolg van rouw en verdriet. 

Amazoniet kan door het beschermende karakter heel ondersteunend werken bij mensen met hooggevoeligheid. Stemmingswisselingen kunnen verminderen en geneutraliseerd worden. Deze steen laat je beter omgaan met sombere gedachten en zorgen. Amazoniet is een steen die aanzet om stappen te ondernemen om je problemen aan te pakken en stimuleert om voor jezelf op te komen. Amazoniet helpt je om je niet langer als slachtoffer te zien. 

Op spiritueel vlak geeft Amazoniet openheid en vrijheid van je Hartchakra waarbij het verstand en gevoel in harmonie bij elkaar brengt. Amazoniet maakt je bewust van je potentiële groei en door het openen van je Derdeoog chakra wordt je intuïtie versterkt. Je zult merken dat Amazoniet je assertiever maakt en dat je wellicht eens wat vaker 'nee' durft te zeggen. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen / Groen blauw (soms licht doorzichtig)

Chakra

HartchakraKeelchakra

Sterrenbeeld

WatermanMaagdVissen en Weegschaal

Hardheid

6 - 6,5

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Rusland 

Verzorging

De beste manier om Amazoniet te gebruiken is door de steen te dragen of door deze op het lichaam te leggen. Amazoniet verdraagt water over het algemeen minder goed. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. 

Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.