Amethist

Wellicht één van de meest bekende edelstenen en dat is niet zonder reden. Amethist is een zeer veelzijdige en diep spirituele steen. Helpt voor tal van klachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid maar ondersteunt ook bij je spirituele ontwikkeling.

Informatie en werking

Amethist is één van de bekendste edelsteensoorten en wordt al vele duizenden jaren gebruikt. Amethist is een veelzijdige en spirituele steen en heeft een ontspannende uitwerking op het lichaam. Het is dan ook een steen die goed helpt bij hoofdpijn en migraine klachten. Daarnaast helpt Amethist bij spijsverteringsklachten en reguleert het de flora in de darmen. Amethist wordt als sinds de oudheid ingezet voor het verminderen van zwellingen en het helen van brandwonden. Ook staat Amethist bekend als een steen die helpt bij aandoeningen van de longen en luchtwegen en helpt het klachten verminderen bij verschillende huidziekten. 

De ontspannende werking van Amethist heeft ook een positief effect op de overactieve geest. Amethist brengt dan ook een goed evenwicht tussen lichaam en geest. 

Amethist helpt bij de spirituele ontwikkeling en door het kalmerende effect is het een heel fijne meditatiesteen en kun je vrij eenvoudig in een hogere staat van bewustzijn geraken. Amethist stimuleert onder andere je Kruinchakra en stelt je beter in staat om spirituele leiding te ontvangen om zo te ontdekken wie je werkelijk bent. Amethist heeft een beschermende werking op je aura en transformeert negatieve energie zodat je je echt open kunt stellen voor al je intuïtieve vermogens.  

Geschikt voor kinderen

Kleur

(Donker) paars, lichtlila tot donkerblauw-violet. Deze kleur ontstaat door ijzer en mangaan.

Chakra

Etherische Chakra's, Kruinchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Vissen en Waterman

Eigenschappen

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico.  

Verzorging

Om Amethist op te laden dient voorzichtig omgegaan te worden met zonlicht omdat dit de Amethist kan verbleken. Een nachtje in de volle maan is een beter alternatief. Ook omringen door Bergkristal of Seleniet kan de Amethist mooi opladen met nieuwe energie. Een zeer veilige methode voor ontladen en opladen is om de steen onder een Meru piramide te leggen. Er zijn verschillende afmetingen op de markt.

Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts. 

Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.