Amethist

Wellicht één van de meest bekende edelstenen en dat is niet zonder reden. Amethist is een zeer veelzijdige en diep spirituele steen. Helpt voor tal van klachten zoals hoofdpijn en slapeloosheid maar ondersteunt ook bij je spirituele ontwikkeling.

Amethist

Amethist is een van de bekendste edelstenen. Deze steen is een kwarts en komt voor in verschillende tinten paars. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer en aluminium. Deze edelsteen stimuleert de groei van je intuïtie en spiritualiteit. Heb je vaak last van stress? Dan is de Amethist dé edelsteen voor jou. Deze mooie edelsteen vermindert stress en helpt je tot rust te komen en te ontspannen.  

Wat is de werking van een Amethist?

Amethist is een edelsteen met een beschermende en zuiverende werking. Deze edelsteen heeft op verschillende vlakken een positieve werking.

  • Fysiek: deze edelsteen heeft een zuiverende werking op het lichaam. De edelsteen kan helpen bij de vermindering van hoofdpijnklachten, darm- en spijsverteringsklachten, heling bij brandwonden, zuivering van de longen en huid.
  • Emotioneel: deze edelsteen heeft een positief effect op een overactieve geest. De steen brengt een evenwicht tussen lichaam en geest en kan helpen om negatieve of verslavende patronen te doorbreken. 
  • Spiritueel: Amethist is een meditatiesteen die helpt om in een hogere staat van bewustzijn te komen. De steen stimuleert je Kruinchakra en stelt je in staat om te ontdekken wie je bent.

Verzorging van deze edelsteen

Om Amethist op te laden is het belangrijk om uit te kijken met zonlicht. Zonlicht kan een edelsteen van Amethist verbleken. Een nachtje in de volle maan is daarom beter. Ook omringen door Bergkristal of Seleniet kan de edelsteen goed opladen met nieuwe energie. Een goede en veilige manier om Amethist te ontladen of op te laden is om de edelsteen onder een Meru piramide te leggen. 

Welk sterrenbeeld hoort bij de Amethist?

Amethist straalt in het bijzonder voor twee sterrenbeelden. Voor de Vissen stimuleert deze steen heldere inzichten en rust. Waterman, met zijn creatieve geest, vindt in de Amethist een hulpmiddel voor innerlijke balans en vernieuwing. Deze edelsteen versterkt hun natuurlijke eigenschappen en bevordert hun emotionele welzijn.

Ruime collectie van Amethist 

Bij Kristalmeester bieden we deze prachtige steen in veel verschillende vormen aan. Wat je voorkeur ook is, onze collectie combineert schoonheid met de helende krachten van deze geliefde edelsteen.

Amethist stenen

De Amethist stenen zijn een waardevolle toevoeging aan elke verzameling. Met hun diep paarse tinten stralen deze stenen een rustgevende energie uit en zijn ze perfect voor meditatie of decoratief gebruik. Bekijk bijvoorbeeld eens de ruwe Amethiststeenof de Amethist punt

Amethist hangers

Onze hangers zijn een unieke uiting van schoonheid en spiritualiteit. De spiraalhanger met zijn bijzondere vorm staat voor groei en transformatie, terwijl de EX hanger met het zilveren oog een subtiel en elegant ontwerp biedt dat de beschermende eigenschappen van de edelsteen benadrukt. 

Sieraden collectie

De collectie van Amethist kettingen en Amethist armbanden biedt veelzijdigheid. De splitketting, met zijn prachtige natuurlijke vormen en onderscheidende uitstraling, laat de unieke schoonheid van deze edelsteen op een elegante manier zien. De facet geslepen ketting daarentegen biedt een meer verfijnde en schitterende presentatie van de steen, waarbij elke hoek het licht vangt en een stralende glans creëert. Daarnaast is er de kogelarmband, die met zijn ronde stenen rustgevende energie uitstraalt. De sieraden vormen een prachtige aanvulling op elke outfit en een subtiele herinnering aan de kracht van deze geliefde edelsteen.

Kaarsen

Onze Amethist kaarsen zijn een betoverende mix van schoonheid en spiritualiteit. Met de kalmerende paarse tinten wordt een sfeer van rust en sereniteit gecreëerd. De kaarsen zijn doordrenkt met de energetische eigenschappen van de steen, wat een rustgevende ambiance toevoegt aan elke ruimte waar ze branden. De gouden driehoek kaarsenset is hier een perfect voorbeeld van.

Amethist donuts

De donuts zijn een prachtig symbool voor sereniteit. Deze Amethist donuts zijn meer dan alleen decoratieve stukken; ze dienen als krachtige focuspunten voor meditatie en worden vaak gebruikt om de spirituele energie te versterken. Elke donut is uniek en biedt een bijzondere manier om de helende krachten van deze edelsteen te ervaren.

Amethist kopen bij Kristalmeester?

Bij Kristalmeester bestel je je edelstenen gemakkelijk online. Kristalmeester is trots lid van de Fair Trade Minerals & Gems (FTMG). FTMG zet zich in voor omgeving, natuur en de mensen die werken in en om de edelsteenmijnen. Zo betaal je bij Kristalmeester een eerlijke prijs voor edelstenen en ondervindt de natuur zo min mogelijk schade. Mocht je vragen hebben over Amethist of andere edelstenen, neem dan gerust contact met ons op!

 

Eigenschappen van Amethist

Kleur

(Donker) paars, lichtlila tot donkerblauw-violet. Deze kleur ontstaat door ijzer en aluminium.

Chakra

Etherische Chakra's (8e-14e), Kruinchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Vissen en Waterman

Eigenschappen

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6

Samenstelling: SiO2(Ti4+, Fe3+)

Structuur: Trigonaal

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico.