Apatiet

Apatiet is een zeer veelzijdige steen en komt voor in verschillende kleuren. Iedere kleur resoneert met verschillende chakra's en kent zijn specifieke werking. Hele fijne steen voor hyperactieve en autistische kinderen.

Informatie en werking

Apatiet is een veelzijdige steen en stimuleert zowel de geestelijke, lichamelijke en spirituele groei. Apatiet stimuleert de eetlust, stofwisseling en calcium opname wat een positieve uitwerking heeft op de heling van botten en cellen. Ook werkt Apatiet ondersteunend bij gewrichtsaandoeningen en klachten van osteoporose. Het is een steen met een kalmerende en stress reducerende werking en laat ook een gunstige uitwerking zien bij darmproblematiek zoals de ziekte van Crohn. 

De rustgevende werking van Apatiet heft eventuele verwarring en emotionele vermoeidheid op en doordat deze steen het Wortelchakra weer laat stromen verlicht het gevoelens van verdriet, woede en boosheid. Apatiet is vanwege het rustgevende karakter een fijne edelsteen voor hyperactieve kinderen en ondersteunt autistische kinderen door als een filter te fungeren voor teveel prikkels. Deze steen ondersteunt om de wereld met een open vizier te benaderen en geeft openheid van geest, bevordert creativiteit en het intellect. 

Blauwe Apatietmaakt vrolijk en blij en resoneert met de Keelchakra en Derdeoog chakra. Het is een spirituele steen die zorgt voor verdieping tijdens meditaties. Blauwe Apatiet helpt ook om je gevoelens beter te kunnen uiten en brengt meer geestelijke flexibiliteit. 

Gele Apatietgrijpt voornamelijk aan op de Zonnevlechtchakra en heeft een positieve uitwerking bij het omgaan van langdurig opgekropte woede. Doordat de Zonnevlechtchakra weer gaat stromen worden eventuele blokkades opgeheven. 

Groene Apatietwerkt sterk kalmerend op het zenuwstelsel en helpt goed tegen stress. Groene Apatiet werkt vooral op het gevoel en stimuleert om te werken aan de stukken die je vooruit helpen. Stimuleert evenwichtigheid en rechtvaardigheid. 

Kleur

Wit tot grijs, geel, groen, blauw, violet of roze

Chakra

Hardheid

4,5 - 5

Sterrenbeeld

Vindplaatsen

Portugal, Marokko, Canada, Verenigde Staten, Birma, India, Sri Lanka, Pakistan, Kenia. 

Verzorging

Apatiet kan niet gereinigd worden met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.