Aventurijn

Aventurijn is een zachte maar veelzijdige en krachtige helende steen. Heeft een onstpannende en kalmerende werking en beschermt tegen elektromagnetische straling. Ontdek de veelzijdige wereld van Aventurijn...

Aventurijn

Aventurijn is een prachtige edelsteen met een krachtige en veelzijdige helende werking. De edelsteen kan verschillende kleuren hebben, waaronder groen, oranje, rood en geel. Aventurijn behoort tot de kwartsfamilie en kan onder andere gevonden worden in Brazilie, India en Rusland. Aventurijn wordt net als vele andere edelstenen vaak verwerkt in edelsteensieraden

Wat is de betekenis van Aventurijn? 

Aventurijn is een steen met een zachte fijne trilling. Ondanks de zachte trilling is Aventurijn een krachtige en veelzijdige helende steen. Aventurijn staat bekend om zijn kalmerende werking en wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij meditatie. Aventurijn kan verschillende voordelen bieden op lichamelijk en geestelijk gebied. Op lichamelijk gebied versterkt Aventurijn onder andere het hart, de bloedsomloop en de bloedvaten. De steen kan daarnaast helpen als je vaak last hebt van koude handen en voeten als gevolg van een slechte bloedsomloop. Aventurijn kan ook de vetstofwisseling stimuleren en het cholesterolgehalte verlagen. Daarnaast heeft de edelsteen een positieve werking op de darmen.

Ook op geestelijk gebied kan Aventurijn verschillende voordelen bieden. Het is een steen die kan bijdragen aan minder gepieker. Ook kan de steen je emotionele rust geven in je hart en hoofd wanneer je vaak last hebt van depressieve gevoelens. Aventurijn is een steen die je motiveert om je dromen waar te maken. 

Bestel Aventurijn gemakkelijk online bij Kristalmeester 

Ben je van plan Aventurijn online te bestellen? Bij Kristalmeester hebben we een ruim aanbod aan deze prachtige edelsteen in verschillende kleuren en vormen. Of je nu op zoek bent naar groene Aventurijn duimstenen, rode Aventurijn zakstenen of een mooi Aventurijn sieraad, bij ons vind je het allemaal. 

Eigenschappen van Aventurijn

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen, Blauw, Paars, Rood, Oranje-geel

Chakra

Hartchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Stier, Tweeling, Maagd, Waterman, Vissen, Boogschutter, Kreeft

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland, Canada, Tsjechië, Duitsland, Zuid Afrika

Verzorging

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen.