Aventurijn

Aventurijn is een zachte maar veelzijdige en krachtige helende steen. Heeft een onstpannende en kalmerende werking en beschermt tegen elektromagnetische straling. Ontdek de veelzijdige wereld van Aventurijn...

Informatie en werking

Aventurijn is een zachte steen met een hele fijne zachte trilling. Maar vergis je niet. Aventurijn is ondanks zijn zachte trilling een krachtige en veelzijdige helende steen. Op lichamelijk gebied versterkt Aventurijn onder andere het hart, de bloedsomloop en de bloedvaten. Het is een fijne steen om bij je te dragen wanneer je bijvoorbeeld veel last hebt van koude handen en voeten als gevolg van een slechte bloedsomloop. Aventurijn is ook een steen die de vetstofwisseling stimuleert en het cholesterolgehalte verlaagt. Daarnaast heeft het een positieve werking op de darmen en vermindert het klachten van een opgeblazen gevoel, obstipatie en diarree. Het is een steen die een ontstekingsremmende en pijnstillende werking heeft. Aventurijn verzacht huidaandoeningen en vermindert huiduitslag en de impact van allergieen op de huid. Daarnaast ondersteunt Aventurijn het helen van wondjes en het verminderen van bloeduitstortingen. Aventurijn heeft ook een goede uitwerking bij stressgerelateerde hoofdpijn en migraine.

Aventurijn heeft een kalmerende werking en beschermt je tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers om mobiele telefoons. Het is een steen die malende gedachten in het hoofd doet stoppen en je een fijn gevoel van welbevinden geeft. Bij verdriet of depressieve gevoelens kan Aventurijn je emotionele rust geven in je hart en hoofd waar je al zo lang naar verlangt. Aventurijn bevordert creativiteit en inspiratie en helpt je vinden waar jij blij en gelukkig van wordt. Daarnaast is het een steen die je stimuleert om besluiten te nemen en geeft het je de kracht om ook vast te houden aan deze besluiten. Aventurijn is een steen die je motiveert om je dromen waar te maken.

Aventurijn vindt je in verschillende kleuren en iedere kleur heeft naast bovenstaande  eigenschappen ook nog aanvullende eigenschappen. Zie hieronder voor een omschrijving;

Groene Aventurijn;een steen die sterk werkt op hetHartchakraen heeft een positieve werking op het hart, de bloeddruk en het cholesterol gehalte. Groene Aventurijn helpt goed bij ontstekingen van de huid, huiduitslag en allergische reacties van de huid. Ook heeft Groene Aventurijn een fijne kalmerende werking en brengt het malende gedachten in je hoofd tot rust. Groene Aventurijn helpt je met het hebben van een goede nachtrust. Groene Aventurijn is ook zeer geschikt voor kinderen.

Blauwe Aventurijn;ook deze steen heeft een fijne kalmerende werking en heeft een sterk bloeddrukverlagende werking. Blauwe Aventurijn ondersteunt je sterk in het volharden in de keuzes die je hebt gemaakt.  

Paarse Aventurijn;is een steen die rust geeft en helpt bij het vinden van focus bijvoorbeeld tijdens meditaties.

Rode Aventurijn;maakt je besluitvaardig en helpt met opruimen op het aardse vlak. Het is een steen die je sterkt in je innerlijk weten en motiveert je om je dromen achterna te jagen en vol te houden. Het is een steen die je creativiteit bevordert en zet aan tot actie. Alsof je de hele wereld aankunt. Rode Aventurijn helpt je met het loslaten van oude problemen en patronen. Helpt je om je angsten te overwinnen en stevig in je schoenen te staan.

Gele Aventurijn;hoort bij jeZonnevlechtchakraen zorgt dat je je beter open durft te stellen voor je emoties. Gele Aventurijn laat je luisteren naar je eigen gevoel. Het is een fijne steen voor mensen die zich moeilijk kunnen uiten en verdriet niet durven toe te laten en bijvoorbeeld niet kunnen huilen. Gele Aventurijn helpt je om ook deze kant van jezelf te accepteren. Goede steen wanneer je te maken hebt gehad met trauma's die je nooit een plekje hebt durven geven. Gele Aventurijn is een hele zachte steen en ideaal voor zeer gevoelige mensen. Gele Aventurijn werkt ook positief op de darmen en de geslachtsorganen. Bevordert seksualiteit.  

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen, Blauw, Paars, Rood, Oranje-geel

Chakra

Hartchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Stier, Tweeling, Maagd, Waterman, Vissen, Boogschutter, Kreeft

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Brazilië, India, Zimbabwe en Rusland, Canada, Tsjechië, Duitsland, Zuid Afrika

Verzorging

Aventurijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.