Bergkristal

Bergkristal is een sterk energetische steen met veel lichtkracht en positieve energie. Heeft een sterk zuiverende werking en ruimt energetische blokkades in de Chakra's op.

Bergkristal

Bergkristal is een van de meest populaire en veelzijdige edelstenen in de wereld. Het is een doorzichtige steen, die behoort tot de kwartsfamilie. De steen staat bekend om zijn zuiverende en versterkende werking en wordt al eeuwenlang gebruikt voor spirituele en geneeskrachtige doeleinden.

 

Wat voor werking en betekenis heeft Bergkristal? 

Bergkristal is een sterke, energetische steen met veel lichtkracht en positieve energie. Op lichamelijk gebied heeft Bergkristal een zuiverende werking en stemt de steen zich af op de trilling van de gebruiker. Het immuunsysteem versterkt door het dragen van Bergkristal. Ook kan Bergkristal helpen bij het verminderen van buikkrampen, diarree en menstruatieklachten. Bergkristal werkt verkoelend en koortsverlagend. De edelsteen kan ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Bergkristal is daarnaast ook ondersteunend bij depressies.

Op spiritueel gebied heeft Bergkristal ook veel te bieden. Het kan de aura en energievelden reinigen en in balans brengen. De edelsteen helpt bij het loslaten van negatieve emoties, zoals angst en onzekerheid. Ook bevordert Bergkristal de helderheid van de geest. Bergkristal kan ook gebruikt worden om andere edelstenen op te reinigen en op te laden

 

Bergkristal online bestellen bij Kristalmeester 

Je vindt bij ons een ruim assortiment aan Bergkristal edelstenen. Zo hebben we verschillende Bergkristal trommelstenen en verschillende edelsteensieraden waar Bergkristal in is verwerkt. Ga bijvoorbeeld voor onze mooie Bergkristal armbanden en combineer deze met onze Bergkristal kettingen. Deze zijn ook ideaal om cadeau te doen. Doordat het in sieraden is verwerkt, draag je Bergkristal altijd bij je. Zo kun je altijd profiteren van de voordelen die de edelsteen te bieden heeft.

 

Eigenschappen van Bergkristal

Geschikt voor kinderen

Kleur

Helder tot wit

Chakra

Versterkend voor alle Chakra's

Sterrenbeeld

Leeuw en Steenbok

Hardheid

7

Vindplaatsen

Bergkristal wordt over de hele wereld gevonden. De beste kwaliteit komt uit Brazilië, Madagaskar en Arkansas in de Verenigde Staten. 

Verzorging

Een bergkristal kan het best opgeladen worden in de volle zon. Wanneer je een Bergkristal wilt ontladen kan de steen het beste enkele minuten onder een lauwwarme kraan worden gehouden.

Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen