Calciet

Calciet stimuleert de lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. Geeft hoop en moed en transformeert negatieve energie in de ruimte. Komt in vele kleuren voor.

Informatie en werking

Calciet is een veelvoorkomend mineraal en heeft vaak een wat doorzichtig glasachtige glans. Alsof de steen een beetje vettig aanvoelt. In het algemeen kun je zeggen dat Calciet lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling stimuleert. Calciet geeft hoop en moed en heeft de eigenschap dat het negatieve energie in een ruimte kan absorberen. Op fysiek niveau stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert het de Calcium opname in het lichaam. Calciet heeft ook een helende werking bij huidaandoeningen en reinigt de darmen. Bij kinderen stimuleert het de groei. Er zijn vele verschillende kleuren Calciet en iedere kleur heeft zijn eigen specifieke werking. Hieronder wordt de werking van de meest voorkomende kleuren beschreven.  

Blauwe Calciet; grijpt aan op het keelchakra (5e chakra) en bevordert de communicatie. Deze blauwe variant helpt je om je diepste emoties en gevoelens te uiten en beschermt tegen negatieve energie. Het is een zeer milde steen die heel fijn is voor gevoelige en emotionele mensen. Blauwe Calciet heeft een positieve werking op problemen in het keelgebied en werkt bloedruk verlagend en pijnstillend. Op spiritueel gebied brengt het je in contact met je innerlijk kind, je ware ik en versterkt op deze manier je bewustzijn van wie je echt bent. 

Groene Calciet; hoort bij het hartchakra (4e chakra) en helpt bij het loslaten van oude denk en gedragsproblemen. Helpt je bij het spreken vanuit het hart en laat je opnieuw kennismaken met de zachtheid in jezelf. Groene Calciet werkt daarnaast ontgiftend en ondersteund bij infecties en ontstekingen. Heeft een positieve uitwerking op de huid. 

Oranje Calciet; heeft een sterke reinigende en vitaliserende werking. Oranje Calciet resoneert met de zonnevlecht (3e chakra) en helpt met het verwerken van eigen emoties. Bevordert de spijsvertering en helpt tegen maagzuur. Het is een steen die vrolijk maakt en heeft een positief effect bij angst en depressies. 

Mangano Calciet; heeft een sterke uitwerking op het hartchakra (4e chakra). Helpt met het omgaan van oud verdriet en trauma's. De steen helpt bij het terugvinden van jezelf en laat je weer geloven in jezelf. Het laat de zachte kant van jezelf voelen en accepteren. Mangano Calciet vermindert zorgen en spanningen. Op fysiek niveau versterkt Mangano Calciet het hart en heeft het een positieve invloed op de bloedsomloop, de longen en de botten.  

Rode Calciet; Mooie diep rood kleurige Calciet. Rode Calciet is een aardende steen die energie geeft. De steen staat voor passie en bevordert de communicatie. Vermindert angst en energetische blokkades. Het is een steen die het innerlijk kind naar boven laat komen. 

Witte/Heldere Calciet; heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking. Grijpt aan op alle chakra's. Is een steen van nieuw begin en ondersteunt de groei en ontwikkeling op spiritueel vlak. Heeft een positieve invloed op de spijsvertering en stimuleert de groei bij kinderen. 

Regenboog Calciet; is opgedeeld uit verschillende lagen calciet en is een zeer veelzijdige steen. Regenboog Calciet is heel erg geschikt voor het loslaten van emotionele stukken. Het is een steen die schoonmaakt en alle chakra's met elkaar in verbinding zet. De energie van Regenboog Calciet werkt zacht en mild maar brengt liefde en harmonie en is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die moeilijk gevoelens laten gaan en met veel tegenslagen te maken hebben. Goed bij zwaarmoedigheid.

Honing Calciet; zorgt voor een positievere en optimistischere levenshouding. Laat je vertrouwen op je eigen gevoel. Werkt vooral op de Wortelchakra, Sacraalchakra en Zonnevlechtchakra. Helpt bij het loslaten van emoties en beschermt je gevoel in moeilijke tijden. 

Geschikt voor kinderen 

Kleur

Calciet heb je in vele verschillende kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn blauw, groen, oranje, wit, mangano (licht roze) en rood 

Chakra

Calciet heeft invloed op alle Chakra's maar iedere kleur resoneert met een bepaald voorkeurs chakra. 

Sterrenbeeld

TweelingenVissen en Kreeft

Hardheid

3

Vindplaatsen

Calciet wordt wereldwijd gevonden. 

Verzorging

Calciet kan beter niet in contact komen met water. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.