Carneool

Carneool is een veelzijdige, kalmerende en verwarmende steen. Is goed voor de spijsvertering en heeft een zuiverende werking. Vermindert depressieve gevoelens, vermindert stress en zorgt dat je op pragmatische wijze je stukken aangaat

Informatie en werking

Carneool komt van het Latijnse woord Carnis en betekent vlees. Carneool kent een lange geschiedenis en in de tijden van het oude Egypte werd deze steen al voor verschillende doeleinden gebruikt.

Het is een veelzijdige steen en stimuleert onder andere de opname van vitamines, voedingsstoffen en mineralen. Carneool heeft een positief effect op de reiniging van de lever en de nieren. Ook heeft Carneool een gunstig effect bij diverse huidproblemen. Deze steen stimuleert de vruchtbaarheid en helpt bij problemen op het gebied van seksualiteit en bij een pijnlijke of onregelmatige menstruatie. Carneool heeft een positief effect bij reumatische klachten en zenuwpijnen. 

Op emotioneel gebied geeft Carneool meer zelfvertrouwen. Het ondersteunt bij voorjaarsmoeheid en verminderd depressieve gevoelens. Carneool heeft ook een gunstig effect op het verminderen van stress en maakt kalm en pragmatisch in de aanpak van je stukken. 

Carneool is een zeer aardende steen en kan met name in de laatste levensfase helpen de angst voor de dood te laten verdwijnen. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Wit oranje tot bruin doorschijnend

Chakra

Sacraalchakra

Sterrenbeeld

Kreeft, RamTweelingen en Maagd

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

India, Brazilië. Uruguay, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië  

Verzorging

Carneool kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.