Chalcedoon

Chalcedoon is een veelzijdige steen die helpt bij tal van lichamelijke aandoeningen maar het is ook een rustgevende en inzichtgevende steen.

Informatie en werking

Chalcedoon is een hele fijne steen die helpt tegen huidaandoeningen zoals eczeem en acne. Het heeft een reinigende, verkoelende en ontstekingsremmende werking. Het is een steen die goed is voor het sterken van het immuunsysteem. Chalcedoon heeft ook een positieve invloed op de insuline productie en kan een positieve invloed hebben op klachten van diabetes. 

Chalcedoon geeft ook rust en helpt bij overspannenheid. De steen werkt bloeddrukverlagend en bevordert het zelfinzicht waardoor je leert om van jezelf te houden zoals je bent. In dat opzicht is Chalcedoon ook een steen die optimistisch maakt en stimuleert het de creativiteit. Ook heeft Chalcedoon een positieve invloed op het Keelchakra en de helende werking bevordert de communicatie en helpt je bij het onder woorden brengen van je emoties en gevoelens op een rustige en heldere manier. 

Chalcedoon is ook een hele fijne steen voor kinderen. Het helpt kinderen om beter alleen te kunnen zijn en geeft troost bij huilbaby's. Voor moeders is Chalcedoon een steen die een positieve invloed heeft op het bevorderen van het moedergevoel. Het stimuleert ook de melkproductie bij borstvoeding. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Blauw met wit gelijnd

Chakra

Keelchakra en Hartchakra

Sterrenbeeld

KreeftenBoogschutter

Hardheid

7

Vindplaatsen

Verenigde Staten, UK, Turkije, Tsjechië 

Verzorging

Chalcedoon kan op alle manieren verzorgd en gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.