Chrysopraas

Chrysopraas heeft een zuiverende werking op het lichaam en versterkt het immuunsysteem. Helpt om te accepteren wie je bent met al je goede en minder goede eigenschappen. Nodigt je uit om opnieuw contact te maken met je innerlijke kind.

Informatie en werking

Chrysopraas is een steen met een zuiverende en ontgiftende werking. Heeft onder andere een positieve werking op de lever, maag en alvleesklier. Ook versterkt Chrysopraas het immuunsysteem en in zijn algemeen bevordert de steen de helende werking van het lichaam. Chrysopraas vermindert keelpijn klachten en is goed voor de longen en luchtwegen. Daarbij heeft Chrysopraas ook een gunstige werking bij huidaandoeningen. Onder andere littekenweefsel lijkt mooier te genezen. 

Chrysopraas is een steen die je helpt te accepteren wie je bent. Gewoon met al je goede en minder goede eigenschappen. Chrysopraas laat je contact maken met je innerlijk kind in al zijn kwetsbaarheid. Laat je eerlijk naar jezelf kijken en hoe dichtbij je nog staat bij wie je werkelijk bent. Tegelijkertijd geeft Chrysopraas vertrouwen in jezelf, dat dingen goed komen en sterkt je om een positieve houding aan te nemen in het leven. Chrysopraas laat je de kleine dingen zien die de moeite waard zijn waardoor je ook meer oog krijgt voor het spirituele. Chrysopraas is een fijne steen om in een meditatieve toestand te geraken en om rust te vinden.

Door Chrysopraas zullen dwanggedachten afnemen, ook zul je makkelijker in slaap komen en minder last hebben van nachtmerries. Chrysopraas is ook een hele fijne steen voor kinderen. Vooral voor kinderen die last hebben van de sociale druk en de druk om als maar te moeten presteren.  

Geschikt voor kinderen

Kleur

Van Appeltjes groen tot diep groen en een vleugje blauw. (soms licht doorzichtig)

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld

Weegschaal, Boogschutter, Tweelingen

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Polen, Australie, Brazilie, India, Kazachstan, Madagascar, Rusland, Tanzania, Verenigde staten, Zimbabwe, Zuid-Afrika

Verzorging

Chrysopraas kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.