Epidoot

Epidoot is een sterk inzichtgevende steen en zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die je laat uitzoomen en die je realistisch naar zaken laat kijken. Versterkt je eigenwaarde en helpt je te accepteren zoals je bent.

Informatie en werking

Epidoot is een sterk inzicht gevende steen en zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Het is een steen die je beter in staat laat zijn om uit te zoomen en die je realistisch naar zaken laat kijken. Epidoot versterkt je eigenwaarde en helpt om je te accepteren precies zoals je bent en ondersteunt je in de ontwikkeling van je volledige potentieel. Wanneer je moe bent, gestresst of je bevindt je in lastige omstandigheden dan kan Epidoot je ondersteunen. Het is een perfecte 'loslaat' steen en vermindert gevoelens van verdriet, frustratie en zelfmedelijden. Epidoot is een steen die ondersteunt bij genezing en herstel en versterkt je weerstand. Epidoot heeft een positieve werking op de lever, de gal en de spijsvertering. 

Kleur

Groen, Geelgroen, Donkergroen

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld 

Vissen en Waterman

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico.  

Verzorging

Epidoot kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.