Fluoriet

Fluoriet is een vaak kleurrijke en beschermende en emotioneel stabiliserende steen. Grijpt aan bij vele verschillende lichamelijke klachten. Fluoriet is een fijne steen om mee te mediteren. Stimuleert je om zelf keuzs te maken in het leven.

Informatie en werking

Fluoriet is een beschermende en emotioneel stabiliserende steen en heeft een positieve werking bij gewrichtsproblemen en reuma. Het is een steensoort die goed is voor botten en tanden. Daarnaast verlicht Fluoriet ook zenuwpijnen en heeft het een gunstige uitwerking bij huidproblemen. Fluoriet is een steen die je op een zachte manier bij de kern van de zaak brengt en haalt het beste in je naar boven zowel lichamelijk als geestelijk. Deze steen stimuleert om zelf keuzes te maken in het leven en maakt bewust van onderdrukte gevoelens. Helpt om beperkende gedragspatronen los te laten. Fluoriet is over het algemeen een hele fijne meditatiesteen en ondersteunt bij astrale reizen. 

De specifieke kleur van heeft ook invloed op de werking. 

Witte Fluoriet; geeft energie en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. 

Paarse Fluoriet;heeft een positieve werking op lichamelijk letsel en aandoeningen op celniveau. Paarse Fluoriet versterkt de concentratie en helpt goed bij hoofdpijn. Maakt helder en is de perfecte steen om te gebruiken tijdens meditatie.

Blauwe Fluoriet;heeft een positieve werking op het geheugen, onze hersenen. Het helpt om de grote lijnen te zien en verbanden te leggen. Daarnaast bevordert het de concentratie en informatie verwerking. Het maakt de geest helder en sterk. Daarnaast heeft Blauwe Fluoriet een positieve werking op de ogen, oren, neus en keel. 

Groene Fluoriet;heeft een positieve werking op het Hartchakra en brengt balans tussen emoties en verstand. Het is ook een goede steen bij aandoeningen van de huid of longen en om te dragen bij allergieën. Groene Fluoriet heeft een positieve werking op de maag.

Gele Fluoriet; heeft een sterke werking op de lever, blaas en nieren. Heeft een positieve werking op het zelfvertrouwen en helpt je om grenzen te stellen en voor jezelf op te komen. Een positieve en opbeurende steen. 

Heldere Fluoriet;balanceert alle Chakra's op een lijn en geeft energie. Het is een steen die balans brengt tussen het intellect en geest. Een goede steen om de kracht van andere edelstenen te versterken.

Regenboog Fluoriet;dit is een steen met vele verschillende kleuren Fluoriet en is daarom toepasbaar op alle Chakra's. Het is een steen die sterk ingrijpt op zowel fysieke als geestelijke vlakken. Het is een goede steen gebleken bij afvallen en om te dragen tijdens de zwangerschap. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Donkergeel, Groen, Blauw, Violet, Zwart, Doorzichtig, Regenboogkleuren

Chakra 

Sterrenbeeld

Waterman enVissen

Hardheid

4

Vindplaatsen

China, Afghanistan, Madagaskar, Verenigde Staten, Engeland, Duitsland, Mexico, Noorwegen, Spanje

Verzorging

Fluoriet kan verbleken onder fel zonlicht. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.