Granaat

Granaat is een veelzijdige edelsteen en versterkt onder andere het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Helpt bij oververmoeidheid, overspannenheid en geeft energie en spirit op momenten dat het leven uitzichtloos lijkt.

Informatie en werking

Granaat bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Het is een steen die de bloedsomloop verbeterd, het immuunsysteem versterkt en het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevordert. Een fijne steen om te dragen bij oververmoeidheid, uitputting en futloosheid. Granaat geeft kracht en energie. Granaat verlicht tevens klachten van reuma en artritis en helpt tegen ontstekingen. Granaat helpt bij bloedarmoede, versterkt het hart en helpt bij ritmestoornissen. 

Granaat is ook een fijne ondersteuner bij overspannenheid en ondersteunt bij situaties die uitzichtloos lijken. Het is dan ook de perfecte steen om bij je te hebben in crisissituaties. Granaat maakt creatief, geeft je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en helpt met het doorbreken van beperkende gedachten of gedragspatronen. Het is een steen voor groei, optimisme en brengt levensvreugde terug. Het is een steen die blokkades oplost en heeft een reinigende en vergrotende werking op je aura.

Kleur

Donkerrood half-doorschijnend maar ook oranje, roze, groen, bruin, zwart of wit. 

Chakra

Wortelchakra, Zonnevlechtchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Ram, Leeuw, Schorpioen,Steenbok

Hardheid

6,5 - 7,5

Vindplaatsen

USA, Brazilië, Madagaskar, India, Canada, Zuid-Afrika, Australië, Malawi   

Verzorging

Granaat kan op alle manieren worden gereinigd en opgeladen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.