Howliet

Howliet is een fijne veelzijdige steen met een aardende en kalmerende uitwerking. Geeft inzicht in eigen handelen en helpt je om controle over je leven te krijgen. Opent het derde oog en helpt om de intuïtie te versterken.

Informatie en werking

Howliet wordt ook wel eens Magnesiet genoemd maar toch zijn het twee verschillende stenen. De verschillen zijn niet altijd even duidelijk te zien maar Howliet kenmerkt zich onder andere door de grijze / bruine aders die vaak door de steen heen lopen.

Howliet is een erg fijne en veelzijdige steen. Het heeft een kalmerende uitwerking met name wanneer je boos bent of gefrustreerd. Wanneer je stress ervaart kan Howliet aanvoelen als een veilige warme deken die de stress vermindert. Het is een steen die je inzicht geeft in je eigen handelen en de gevolgen hiervan. Howliet laat je uitzoomen en helpt je om controle over je leven of de situatie te krijgen. Door het rustgevende karakter helpt Howliet bij slaapproblemen. Het remt je malende gedachten en beschermt je tegen nachtmerries. 

Op lichamelijk gebied versterkt Howliet de tanden en botten. Het is een steen die ook helpt bij huidklachten en mensen met een slecht evenwichtsgevoel. 

Howliet heeft een fijne aardende werking maar grijpt ook aan op de Kruinchakra en het Voorhoofdchakra en opent het derde oog. Howliet helpt om makkelijk contact te maken met andere dimensies en versterkt je intuitië en innerlijk weten. 

Kleur

Wit met grijze aders

Chakra

Kruinchakra, Voorhoofdchakra

Sterrenbeeld 

Tweelingen, Weegschaal

Eigenschappen

Hardheid: 2,5 - 3,5

Dichtheid: 2,58

Vindplaatsen

Canada, Californië 

Verzorging

Howliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.