Jade

Mooie groene Jade is een reinigende steen die sterk zuiverend werkt. Opent het Hartchakra, bevordert (zelf)liefde en creativiteit en trekt voorspoed aan.

Informatie en werking

Groene Jade is een fijne zachte steen die zuiverend werkt en gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Groene Jade is goed voor de nieren, de spijsvertering en de maag. Helpt goed bij klachten van maagzuur en bedplassen. Groene Jade helpt bij een hoge bloeddruk en zorgt voor meer evenwicht en harmonie in het leven. Het is een steen die je helpt om op een speelse en wat lichtere manier het leven vorm te geven. Daarnaast trekt Jade voorspoed en geluk aan. 

Groene Jade stimuleert de creativiteit en helpt je met het bedenken van ideeën om deze dan ook vervolgens uit te voeren. Het is een steen die je verlangens en dromen waar kan laten maken door de innerlijke verborgen kennis diep in je tot leven te wekken en daar dan vervolgens naar te handelen.  

Groene Jade werkt onder andere op het Hartchakra en bevordert hiermee meer (zelf)liefde, verzorging en tolerantie naar jezelf en anderen toe. 

Kleur

Donkergroen tot lichtgroen. Soms wat geelachtig en bruinachtig. 

Chakra

ZonnevlechtchakraHartchakra

Hardheid

6,5 - 7 

Sterrenbeeld

Weegschaal

Vindplaatsen

China, Birma, Nieuw-Zeeland

Verzorging

Jade op alle manieren opgeladen en gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.