Jade

Jade is een zuiverende steen die gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Jade heeft een fijne zachte energie en opent het Hartchakra. Bevordert (zelf)liefde, creativiteit en trekt voorspoed aan.

Jade

Jade is een steen met een fijne zachte energie. Het is een erg populaire steensoort, met name in Azië en China. De steen heeft een mooie groen gele kleur, die kan variëren van wit, lichtgeel tot donkergroen. Deze edelsteen is geschikt om te verwerken in edelsteensieraden. De mooie kleur is niet de enige reden dat Jade een geliefde steen is. Jade heeft een bijzondere betekenis en trekt voorspoed en geluk aan.  

Wat is de werking en betekenis van Jade? 

Jade is een kostbare edelsteen die geliefd is om onder andere zijn zuiverende eigenschappen. Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om je lichaam te zuiveren en te reinigen van schadelijke stoffen. Jade is goed voor de nieren, spijsvertering en je maag. Het helpt je bij klachten zoals maagzuur, bedplassen en kan zelfs helpen bij het reguleren van een hoge bloeddruk. 

Deze edelsteen doet meer voor je dan alleen bijdragen aan je fysieke gezondheid. Op spiritueel gebied kan het je creativiteit stimuleren. De steen helpt je bij het bedenken en uitvoeren van ideeën. Het kan je verlangens en dromen waarmaken, door de innerlijke verborgen kennis in je tot leven te wekken. Jade bevordert zelfliefde, verzorging en tolerantie voor jezelf en anderen. 

In verbinding met het zonnevlechtchakra en hartchakra

Jade vindt zijn verbinding met zowel het zonnevlechtchakra als het hartchakra. Het zonnevlechtchakra wordt versterkt door de energetische invloed van deze edelsteen, waardoor het zelfvertrouwen en de innerlijke balans worden vergroot. Tegelijkertijd opent deze edelsteen het hartchakra, het centrum van liefde, compassie en verbondenheid, en bevordert het een gevoel van harmonie en vrede binnen relaties. Deze eigenschappen maken deze steen erg waardevol voor mensen met het sterrenbeeld Weegschaal.  De evenwichtige energie resoneert prachtig met de intrinsieke eigenschappen van de Weegschaal.

Jade in diverse vormen

Jade komt in diverse vormen en uitvoeringen voor. Van verfijnde Jade engelen tot gladde Jade donuts en charmante Jade hartjes, de variëteit in vormen is verrassend. Maar het blijft niet alleen bij deze charmante figuurtjes; deze edelsteen is er ook in de vorm van Jade hangers en als losse trommelstenen. Deze verscheidenheid maakt deze edelsteen niet alleen geliefd vanwege de schoonheid, maar ook vanwege de veelzijdigheid.

Kettingen en armbanden

Bij Kristalmeester vind je een uitgebreide collectie edelsteensieraden. Deze edelsteen is daarbij geen uitzondering. Onze collectie biedt prachtige Jade kettingen zoals de Jade kogelketting en Jade armbanden zoals de groene splitarmband. Met de kenmerkende groene tinten die variëren van zacht tot diep en zijn rustgevende, harmonieuze energie, zijn deze sieraden niet alleen een lust voor het oog maar dragen ze ook bij aan een gevoel van balans en welzijn voor degenen die ze dragen. 

Hoe draag je Jade?

Jade kan op diverse manieren gedragen worden. Je kunt de steen eenvoudig in je zak dragen bijvoorbeeld. Onze hangers en sieraden maken het mogelijk om Jade op de huid te dragen als sieraden. Welke vorm je ook kiest, je kunt deze edelsteen op veel verschillende manieren dragen. 

Jade kopen bij Kristalmeester?

Ben je van plan om Jade aan te gaan schaffen? Dan ben je bij Kristalmeester aan het juiste adres. Jade is bij ons verkrijgbaar in verschillende vormen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze massageroller voor het gezicht. Hiermee stimuleer je de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen. Bestel nu jouw favoriet en ontdek wat deze edelsteen voor jou kan betekenen. 

Edelstenen zijn natuurproducten en kunnen daarom kleurverschillen en oneffenheden hebben. Ze werken enkel ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie. Bij klachten raden wij aan om contact op te nemen met je huisarts. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Kristalmeester!

Eigenschappen van Jade

Kleur
Wit, lichtgeel tot donkergroen en bruinachtig. 

Chakra
ZonnevlechtchakraHartchakra

Eigenschappen
Hardheid: 6,5 - 7

Dichtheid: 3,3 - 3,5

Samenstelling: NaAl (Si2O6)

Sterrenbeeld
Weegschaal

Vindplaatsen
China, Birma, Rusland, Canada, Australie en Nieuw-Zeeland

Verzorging
Jade kan op verschillende manieren worden verzorgd. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in onze blog het ontladen en opladen van edelstenen