Jaspis

Jaspis is een veelzijdige en aardende edelsteen en komt in vele verschillende kleuren voor. Jaspis brengt stabiliteit en zorgt voor emotionele rust. Fijne steen om je door transformaties te ondersteunen.

Jaspis

Jaspis is een van de veelzijdigste en aardende edelstenen die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn schoonheid en energetische eigenschappen. Hij behoort tot de kwartsgroep en komt in veel verschillende kleuren voor. Jaspis is meestal een bontgekleurde steen, waarbij de lijnen nooit gelijkmatig getekend zijn.  

Betekenis en werking van Jaspis 

Jaspis staat bekend om zijn aardende en beschermende eigenschappen. Deze edelsteen wordt vaak geassocieerd met moed, vitaliteit en kracht, en het stimuleert fysieke energie en doorzettingsvermogen. Over het algemeen wordt Jaspis gezien als een steen van stabiliteit en evenwicht, die helpt bij het centreren van de geest en het bevorderen van emotionele kalmte. Jaspis is vaak geliefd bij mensen die op zoek zijn naar stabiliteit tijdens periodes van verandering en transformatie. Het wordt vaak gebruikt in meditatie en healing, waarbij het wordt gezien als een steen die helpt bij het versterken van connecties met de aarde en het bevorderen van een gevoel van welzijn. Het dragen van deze edelsteen als edelsteensieraad of het bij je dragen als een zaksteen wordt gezien als een manier om de positieve energieën van deze edelsteen te benutten en een gevoel van innerlijke kracht en evenwicht te cultiveren.

 

Variaties van Jaspis

Ontdek de veelzijdigheid van deze edelsteen. Onze collectie omvat prachtige Jaspis armbanden, met zorgvuldig geselecteerde kralen. Voor een subtielere touch bieden we elegante Jaspis oorbellen en Jaspis kettingen aan, waarmee je de kracht van deze edelsteen altijd dicht bij je draagt, zowel in stijl als in energie. 

Daarnaast bieden we unieke creaties aan zoals engelen en Jaspis hartjes die symbool staan voor liefde en bescherming. Ontdek ook onze hangers en Jaspis donuts, perfect om te dragen als opvallende sieraden met een diepere betekenis. En voor een ontspannende zelfverzorging, probeer onze massageroller om negatieve energie los te laten en positieve vibraties te omarmen. 

 

Meest voorkomende soorten

Jaspis is een veelzijdige edelsteen die in diverse varianten voorkomt, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Elk soort biedt een scala aan energetische voordelen, waardoor er voor iedereen een passende variant is. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Rode Jaspis: verkrijgbaar in verschillende roodtinten, afhankelijk van waar de steen vandaan komt. Soms heeft de steen strepen van kwarts, die de steen een speciale energie geven;
  • Blauwe Jaspis: meestal een egaal blauwe kleur met strepen. Soms zijn ook sporen van mangaan aanwezig;
  • Bonte Jaspis: dit zijn verschillende kleuren van deze edelsteen bij elkaar. De verschillende kleuren ontstaan door ingesloten ijzer, mangaan en calcium;
  • Gele Jaspis: heeft een gele tot okergele kleur en soms met een patroon. De gele kleur ontstaat door een verbinding met een combinatie van ijzer en mangaan;
  • Groene Jaspis: egaal groen van kleur of met verschillende patronen. De groene kleur ontstaat door ingesloten chloriet en ijzerverbindingen. 

 

Jaspis bestellen bij Kristalmeester 

Bij Kristalmeester kun je kiezen uit verschillende edelstenen in verschillende vormen en maten. Bestel vandaag nog een edelsteen bij Kristalmeester en ervaar de aardende kracht en natuurlijke schoonheid die Jaspis te bieden heeft. 

 

Overige kenmerken Jaspis 

Sterrenbeeld

Ram, Steenbok, Maagd, Kreeft, Schorpioen

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Australie, Brazilie, Duitsland, Egypte, Frankrijk, India, Madagaskar, Rusland, Zuid-Afrika

Verzorging

Jaspis stenen kunnen op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog "het ontladen en opladen van edelstenen".