Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een veelzijdige steen die de eigen wil en intuïtie versterkt. Lapis Lazuli zet je aan tot handelen en geeft je inzicht in jezelf. Zorgt ervoor dat je meer durft te leven vanuit je eigen authenticiteit.

Lapis Lazuli 

Lapis Lazuli is een steen met een azuurblauwe, witgouden kleur. Andere woorden voor Lapis Lazuli zijn Lapis of Lazuursteen. Lapis Lazuli wordt al sinds het oude Egypte beschouwd als een belangrijke steen. Lapis Lazuli werd ook wel de ‘steen des hemels’ genoemd, vanwege de gouden Pyriet spikkels die doen denken aan een sterrenhemel. Lapis Lazuli wordt onder andere verwerkt in sieraden met edelstenen.

De betekenis en werking van Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een veelzijdige steen. Lapis Lazuli helpt bijvoorbeeld tegen angsten, hoofdpijn en zenuwpijnen. Lapis Lazuli werkt daarnaast ontstekingsremmend en bevordert de genezing van blauwe plekken en botbreuken. De Lazuursteen helpt verder ook bij slapeloosheid en kan een hoge bloeddruk verminderen. 

Lapis Lazuli is een steen die de eigen wil en intuïtie versterkt. Lapis Lazuli zet je aan tot handelen en geeft je inzicht in jezelf. De Lapis Lazuli zorgt ervoor dat je meer durft te leven vanuit je eigen authenticiteit. Dat kan misschien confronterend zijn, maar zal uiteindelijk leiden tot mooie resultaten. De Lapis Lazuli wordt gezien als een echte vriendschapssteen. De steen bevordert eigenschappen als behulpzaamheid en zorgzaamheid. Lapis Lazuli is dus een zeer krachtige steen. Edelstenen, mineralen en kristallen zijn erg gevoelig voor energieën. Als ze eenmaal uit de aarde zijn gehaald en gebruikt worden door mensen, is het belangrijk om ze regelmatig te ontladen (reinigen) en op te laden.

 

Lapis Lazuli kopen bij Kristalmeester

Wil je graag Lapis Lazuli kopen? Dan zit je bij Kristalmeester goed. Bij ons vind je de steen Lapis Lazuli in verschillende vormen. Ga bijvoorbeeld voor de Lapis Lazuli trommelstenen, deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ben je meer op zoek naar sieraden waar Lapis Lazuli in verwerkt is? Dan is de Lapis Lazuli kogelarmband misschien iets voor jou. Kristalmeester vindt het belangrijk dat mensen een eerlijke prijs betalen voor edelstenen en dat de natuur geen schade ondervindt. Daarom is Kristalmeester lid van de Fair Trade Minerals & Gems (FTMG) organisatie. Zij zetten zich in voor omgeving, natuur en mensen die werken in en om de edelsteenmijnen. 

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten. Dit betekent dat ze af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Belangrijk om te onthouden is dat edelstenen, mineralen en kristallen alleen als ondersteuning werken en nooit een vervanging zijn voor therapie. Bij klachten raden we je aan om altijd contact op te nemen met je huisarts. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met ons.

 

Eigenschappen van Lapis Lazuli

Kleur

Blauw met goud glitters en wit

Chakra 

Voorhoofdchakra en Kruinchakra

Sterrenbeeld

Maagd en Boogschutter;

Eigenschappen

Hardheid: 5 - 5,5

Dichtheid: 2,5 - 3,0

Samenstelling: (Na,Ca)8[(SO4,S,Cl)2 /(AlSiO4)6] + Fe, K, OH, CO3, NO3, FeS2

Vindplaatsen

Afghanistan, Rusland, Canada en Chili

Verzorging

Lapis Lazuli verdraagt geen water, dit tast de steen aan. Meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen is te lezen in onze blog Het ontladen en opladen van edelstenen.

Geschikt voor kinderen