Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een zeer veelzijdige steen en geeft inzicht in jezelf waardoor je meer durft te leven vanuit je eigen authenticiteit. Een confronterende steen maar als je durft met mooie resultaten.

Informatie en werking

Lapis Lazuli wordt sinds het oude Egypte al beschouwd als een belangrijke steen en werd ook wel 'steen des hemels' genoemd vanwege de gouden pyriet spikkels die doen denken aan een sterrenhemel. Lapis Lazuli werd gezien als een heilige steen en onder andere verwerkt in sierraden en amuletten.

Lapis Lazuli is een veelzijdige steen en helpt tegen angsten, hoofdpijn en zenuwpijnen. Lapis Lazuli werkt ontstekingsremmend en bevordert de genezing van blauwe plekken en botbreuken. Lapis Lazuli helpt bij slapeloosheid en werkt bloeddrukverlagend. 

Lapis Lazuli is ook een steen die de eigen wil en intuïtie versterkt en aanzet tot handelen. Lapis Lazuli geeft inzicht in jezelf en situaties waardoor je meer durft te leven vanuit je eigen authenticiteit. Dat betekent dat het ook een zeer confronterende steen kan zijn maar met mooie resultaten. Lapis Lazuli maakt ook rustig en kalm en werkt zeer ondersteunend bij depressies. De steen bevordert de hulpvaardigheid, zorgzaamheid en goedheid van de mens en wordt gezien als een echte vriendschapssteen.  

Geschikt voor kinderen

Kleur

Blauw met goud glitters en wit

Chakra

VoorhoofdchakraKruinchakra

Sterrenbeeld

Maagd en Boogschutter

Hardheid

5 - 5,5

Vindplaatsen

Afghanistan, Rusland, Canada en Chili 

Verzorging

Lapis Lazuli verdraagt geen water aangezien dit de steen aantast. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.