Lepidoliet

Lepidoliet is een rustgevende en kalmerende steen die je laat ontdekken wat je spirituele talenten zijn. Fijne steen om bij je te dragen tijdens periodes van stress en gevoelens van depressie.

Informatie en werking

Lepidoliet is een mooie grijsachtige steen met roze accenten en een zachte glans. Het is een steen die je helpt ontdekken wat je spirituele talenten zijn. Lepidoliet is een rustgevende en kalmerende steen. Het Lithium in de steen vermindert stemmingswisselingen en het is een steen die je heel goed kunt gebruiken tijdens periodes van stress, negativiteit en depressies. 

Lepidoliet helpt je om stappen te zetten. Het stimuleert zelfstandigheid en pusht je uit je afwachtende modus. Het is een steen die stimuleert om beslissingen te nemen en zorgt ervoor dat je stevig in je schoenen staat. Lepidoliet is ook een prima beschermende steen tegen elektromagnetische straling uit bijvoorbeeld computers en telefoons. 

Op lichamelijk gebied helpt Lepidoliet bij slaapstoornissen en pijnen van gewrichten en zenuwen. Lepidoliet is een ontgiftende steen voor de huid en het bindweefsel en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Het is een steen die goed helpt bij allergieën, epilepsie en de ziekte van Alzheimer.  

Kleur

Grijs met roze / lila met een mooie glans

Chakra

Hartchakra, Kruinchakra

Sterrenbeeld

Weegschaal

Hardheid

2,5 - 3

Vindplaatsen

Zweden, Rusland, Verenigde Staten, Madagaskar, Canada, Duitsland

Verzorging

Lepidoliet verdraagt water over het algemeen minder goed. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.