Maansteen

Maansteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Heeft een sterk ontgiftende werking en stimuleert de zwangerschap. Heeft een sterk kalmerende werking en bevordert de intuïtie.

Maansteen

Maansteen is een prachtige edelsteen met een mysterieuze uitstraling. De edelsteen kan verschillende mooie kleuren hebben, zoals grijs, wit, maar ook oranje en bruin. De edelsteen heeft een sterke connectie met de maan en de vrouwelijke energie. Maansteen heeft een sterk ontgiftende werking en bevordert de zwangerschap. Maansteen wordt, net als vele andere edelstenen, vaak verwerkt in edelsteensieraden.

Welke krachten heeft Maansteen?

Maansteen heeft een kalmerende werking die zorgt voor helderheid van geest en helpt bij sterk wisselende stemmingen. De edelsteen bevordert de intuïtie en versterkt paranormale gaven. De steen kan je ook helpen om je dromen te herinneren.

Ook op fysiek vlak kan Maansteen verschillende voordelen bieden. Maansteen bevordert de stofwisseling en zorgt voor een mooi hormonaal evenwicht. Maansteen ondersteunt dan ook vrouwen die graag zwanger willen worden en bevordert de vruchtbaarheid. Maansteen kan ook helpen tijdens de menstruatiecyclus. Ook is Maansteen een steen die helpt bij klachten van slapeloosheid. De ontgiftende werking van de edelsteen zorgt voor een betere waterhuishouding.

Maansteen edelstenen en sieraden

Bij Kristalmeester koop je Maansteen in verschillende vormen en maten. Om altijd van de voordelen van de edelsteen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om de steen bij je te dragen in de vorm van sieraden. De Maansteen Bruine Kogelarmband of Maansteen Mix Kogelarmband zijn hier perfect voor. Leg je ze liever ergens neer of wil je ze graag gebruiken als decoratie in huis? Dat kan natuurlijk ook, dan hebben wij verschillende soorten trommelstenen. De Regenboog Maansteen Trommelstenen zijn een mooie keuze.

Eigenschappen van Maansteen

Geschikt voor kinderen

Kleur

Grijs, wit, oranje en bruin

Chakra

Voorhoofdchakra, Sacraalchakra

Sterrenbeeld

Kreeft, Schorpioen, Weegschaal

Hardheid

6 - 6,5

Vindplaatsen

Verenigde Staten, India, Brazilië, Madagaskar, Sri Lanka, 

Verzorging

Maansteen is een zeer zachte steen. Probeer om water en fel zonlicht te voorkomen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen