Nefriet

Nefriet is een zeer reinigende en ontgiftende steen die de verschillende systemen in het lichaam in balans brengt. Nefriet heeft een zeer helend en rustgevend karakter en bevordert zachtheid, liefde en tolerantie naar elkaar toe.
Oeps...
Het lijkt erop dat er geen producten in deze categorie zitten. Keer hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar vorige pagina

Informatie en werking

Nefriet is naast Jadeniet een van de twee steensoorten die Jade genoemd wordt. Nefriet heeft een wat meer vezelige structuur dan Jade maar behoort tot de Jade familie.

Nefriet is een reinigende en beschermende steen en brengt de verschillende systemen van het lichaam in balans. Het is een zeer helende steen die heel goed is voor de nieren en helpt onder andere tegen nierstenen en galstenen. Het is ook een steen die helpt bij bedplassen. Naast een ondersteunende werking van het niergebied heeft het ook een helende werking bij ontstekingen aan de darmen en helpt het bij maagproblemen. 

Nefriet is een rustgevende steen en reinigt de verbindingen met de spirituele wereld. Wanneer je Nefriet onder je kussen legt helpt de steen tegen nachtmerries. Nefriet zorgt voor harmonie en evenwicht en helpt om negatieve emoties los te laten. Het is een steen die inwerkt op het Hartchakra en bevordert hiermee zachtheid, liefde en tolerantie naar elkaar toe. 

Nefriet kan ondersteunen in het zindelijk worden bij kleine kinderen. 

Geschikt voor kinderen

Kleur

Groen tot donkergroen

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld

Weegschaal,Stier

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Nieuw-Zeeland, Duitsland, Rusland, Brazilië, Peru, China, Polen, Italië

Verzorging

Nefriet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.