Onyx

Onyx is een belangrijke beschermsteen en heeft een positieve werking op de huid, haren en nagels. Onyx is een fijne kalmerende steen en helpt als je teveel piekert en maalt. Laat negatieve gedachten en boosheid verdwijnen.

Informatie en werking

Onyx is een belangrijke beschermsteen en heeft een positieve werking op de huid, haren en nagels. Kleine ontstekingen van de huid, puistjes en kleine wondjes genezen sneller met Onyx. Ook verbetert Onyx de waarneming van de zintuigen en het verbetert voornamelijk het gehoor en de concentratie. Onyx is een steen die je ondersteunt om analytisch en pragmatisch te denken. 

Onyx is een fijne kalmerende steen en helpt als je teveel piekert en maalt. Het is een steen die je vol in het leven laat staan en negatieve gedachten en boosheid laat verdwijnen en omzet in een realistische, nuchtere en positieve levenshouding. Onyx is een steen die dromen om weet te zetten in handelen zodat je weer mooie resultaten kunt bereiken. 

Op spiritueel gebied helpt Onyx bij de spirituele groei. Het is een steen die rust en helderheid brengt in het hoofd en je ondersteunt in het vinden van je echte taak in dit leven. Het is een steen die de Chakra's in verbinding brengt, energetische blokkades oplost en het evenwicht herstelt tussen yin en yang. 

Kleur

Zwart met soms witte en zwarte strepen

Chakra

Werkt in opalle Chakra's

Sterrenbeeld

Steenbok, Waterman, Leeuw

Hardheid

6,5 - 7

Vindplaatsen

Italië, Mexico, Verenigde Staten, Rusland, Brazilië, Zuid-Afrika

Verzorging

Onyx kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.