Pyriet

Pyriet is een veelzijdige steen die de weerstand en het immuunsysteem versterkt. Het is een steen die openheid en eerlijkheid naar jezelf toe bevordert en je leert om te accepteren wie je bent. Zeer goede steen voor intense meditaties.

Informatie en werking

Pyriet (ook wel fools gold genoemd) is een veelzijdige steen. Op lichamelijk gebied helpt Pyriet goed bij griep en verkoudheidsklachten. Het is een steen die de weerstand verhoogt en het immuunsysteem versterkt. Helpt goed bij zweren en abcessen en bij mensen met darmproblemen. Pyriet daarnaast een pijnstillende en ontkrampende werking en helpt goed bij menstruatieklachten. Pyriet grijpt tevens aan op het hart en de longen. Het versterkt de bloedcirculatie en helpt bij ontstekingen van de amandelen, longen en bij klachten zoals bronchitis.

Pyriet bevordert openheid en eerlijkheid naar jezelf toe. Het leert om tevreden te zijn met jezelf en om jezelf te accepteren zoals je bent met al je goede en minder goede eigenschappen. Het is de perfecte steen om bepaalde 'schadelijke' gedragspatronen te doorbreken doordat de steen je inzicht geeft in factoren die hier aan bijdragen of dit in stand houden.

Voor mensen die veel in hun hoofd zitten is Pyriet een fijne steen en kan hen rust en kalmte brengen. Pyriet is een steen die perfect is voor intense meditaties. Tegelijkertijd versterkt Pyriet de aarding. Een hele mooie combinatie.

Kleur

Grijs goud kleurig

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Leeuw

Hardheid

6 - 6,5

Vindplaatsen

Pyriet wordt in vrijwel de gehele wereld gevonden. In Nederland is de beste plek Winterswijk.

Verzorging

Pyriet kan beter niet in contact komen met water omdat het dan kan gaan roesten. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.