Rhodoniet

Rhodoniet is een steen die zowel emotionele als fysieke wonden geneest. Rhodoniet is een rustgevende steen en laat je contact maken met je hart, wat je voelt en stimuleert op deze wijze meer zelflliefde en vergeving voor je naasten.

Informatie en werking

Rhodoniet is een kalmerende bloeddrukverlagende steen en bevordert wondgenezing. Het is een steen die gezond weefsel bevordert en littekenvorming tegengaat. Heeft ook een gunstig effect heeft op insecten beten en helpt bij maagzweren, m.s. en auto-immuunziekten.

Rhodoniet ondersteunt bij geestelijke oververmoeidheid en heelt emotionele wonden. De steen zorgt ervoor dat je je rust kunt bewaren tijdens extreme gebeurtenissen en laat je connectie maken met je hart, met wat je voelt. Rhodoniet bevordert het inzicht dat je meer eigenliefde mag hebben en heeft  een gunstig effect op minderen van zelfvernietigend gedrag. Deze steen zorgt ervoor dat je je minder afhankelijk voelt. Rhodoniet helpt je vergeven en stimuleert verzoening tussen mensen die elkaar alsmaar blijven kwetsen.

Kleur

Roze met zwart

Chakra

HartchakraVoorhoofdchakra

Sterrenbeeld

Stier

Hardheid

5,5 - 6,5

Vindplaatsen

Australie, Brazilie, Finland, India, Verenigde Staten, Mexico

Verzorging

Rhodoniet kan op alle manieren worden gereinigd en opgeladen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.