Rhyoliet

Rhyoliet is een sterk aardende steen en brengt je in evenwicht. Helpt om je emoties beheersbaar te maken en ondersteunt je in turbulente tijden. Zet je met twee voeten op de grond in het hier en nu.

Informatie en werking

Rhyoliet is een vulkanisch gesteente en ontstaat wanneer lava snel afkoelt en wanneer er voldoende kwarts in de lava aanwezig is. Rhyoliet is dan ook niet overal te vinden. Deze prachtige vulkanische steen komt voor in vele verschillende kleuren en hebben vaak bonte patronen. Meestal zijn de groene en beige kleuren dominant aanwezig.

Rhyoliet is een sterk aardende steen en brengt je in evenwicht. Met name op emotioneel vlak helpt Rhyoliet om je emoties beheersbaar te maken en ondersteunt deze mooie steen je tijdens turbulente tijden. Als meditatiesteen is Rhyoliet zeer geschikt omdat de steen je stevig verankert met moeder aarde maar vooral ook helemaal neerzet in het hier en nu. Rhyoliet is een steen die positief maakt en je helpt om stappen in je leven te zetten. Het is een steen die je je patronen laat zien en helpt met het herkennen van de patronen die je niet meer dienen. Door Rhyoliet kun je meer zelfvertrouwen ervaren en sta je sterker in je schoenen om te handelen. 

Op lichamelijk gebied versterkt Rhyoliet het immuunsysteem en helpt de steen dan ook goed bij een griepje of een verkoudheid. Rhyoliet heeft een vitaliserende werking en helpt wanneer je je uitgeput of vermoeid voelt. Rhyoliet grijpt in op vele lichamelijke processen en helpt bijvoorbeeld om de spijsvertering rustig te krijgen en bevordert de steen de opname van mineralen en de B vitamines. Ook de hormoonhuishouding heeft baat bij Rhyoliet. Deze mooie steen helpt bij vele stofwisselingsproblemen en klachten die hier mee samenhangen zoals menstruatieklachten, overgangsklachten en diabetes. Ook helpt Rhyoliet met het soepel houden van de vaatwanden.  

Wanneer je gehoorklachten hebt zoals oorsuizingen en oorpiepen dan kan Rhyoliet verlichting geven. 

Kleur

Lichtgroen, Donkergroen, Beige, Wit, Geel, Rood, Zwart, Bruin

Sterrenbeelden

Ram en Stier

Chakra

Alle Chakra's

Eigenschappen

Hardheid: 5,5 - 6,5

Dichtheid: 2,5 - 2,9

Vindplaatsen

Australië, Mexico, Verenigde Staten

Verzorging

Ryoliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn bloghet ontladen en opladen vanedelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.