Rookkwarts

Rookkwarts is een sterk beschermende en zuiverende steen. Heerlijke steen om bij je te dragen wanneer je gebukt gaat onder stress gerelateerde klachten. Rookkwarts ontspant en zorgt dat je beter dingen los kunt laten en kunt accepteren zoals ze zijn.

Informatie en werking

Rookkwarts is een veelzijdige steen en heeft een sterk beschermende werking tegen (elektromagnetische) straling en andere negatieve invloeden van de omgeving. Rookkwarts absorbeert deze negatieve energieën en stimuleert de lever, nieren, blaas en darmen zodat het lichaam zuivert en afvalstoffen goed afgevoerd kunnen worden. Draagt ook bij om de hormoonhuishouding in balans te krijgen. 

Rookkwarts is een fijne steen om bij je hebben wanneer je gebukt gaat onder stress gerelateerde klachten. Heeft een ontspannende werking op de spierspanning en gerelateerde klachten zoals hoofdpijn. Rookkwarts zorgt dat je beter dingen los kunt laten en kunt accepteren zoals ze zijn. Rookkwarts maakt pragmatisch en ondersteunt in het aannemen van een positieve en nuchtere houding. Angsten en depressies kunnen met behulp van Rookkwarts een minder bepalende rol aannemen. Rookkwarts is de perfecte steen wanneer je een nieuw begin wilt maken of een gedragspatroon zoals een verslaving (eten, roken, gokken) achter je wilt laten. Rookkwarts geeft doorzettingsvermogen, wilskracht en focus om je doel te bereiken. 

Rookkwarts is een fijne steen om mee te mediteren. Het heeft een ontspannende maar ook sterk aardende werking en bevordert de energetische doorstroming van het lichaam. 

Kleur

Bruine kwartskleur. de steen is doorzichtig met een glasachtige glans. 

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld 

Stier, SteenbokenWeegschaal

Hardheid

7

Vindplaatsen

Brazilië, Rusland, Mexico, India, Zimbabwe, Afghanistan, USA, Alpen, Ierland

Verzorging

Rookkwarts kan onder zonlicht verkleuren. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.