Roze Toermalijn

Roze Toermalijn is een beschermende en reinigende steen die balans brengt tussen lichaam en geest. Een steen die je steun en toeverlaat kan zijn in de zware periodes in je leven. Kalmeert en laat je leven vanuit je gevoel.

Informatie en werking

Roze Toermalijn heeft een sterke reinigende en beschermende werking. Het is een steen die de botten, tanden, nagels en haren ondersteunt en heeft een sterk ontgiftende werking. Roze Toermalijn helpt bij vermoeidheid en uitputting en normaliseert de bloeddruk en de hormonale balans.

Roze Toermalijn heeft een aardende werking en brengt balans tussen lichaam en geest. Het verwijdert negatieve energie en reinigt de aura. Het heeft een positieve invloed op het verwerken van verdriet. Roze Toermalijn zorgt dat je liefdevol naar je zelf toe kunt zijn en ondersteunt in liefdevol handelen naar je omgeving toe. Het is een sterk kalmerende steen en werkt goed bij stress, depressieve gevoelens en angsten. Roze Toermalijn is een fijne steen om bij je te hebben tijdens zware periodes in je leven. Het laat je meer leven vanuit je gevoel. Het is een hele fijne steen voor kinderen en hoog gevoelige mensen. Helpt ook goed bij evenwichtsstoornissen. 

Kleur

Roze met wit

Chakra

Wortelchakra, Sacraalchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld 

Vissen enWeegschaal

Hardheid

7 - 7,5

Vindplaatsen

Uruguay, Madagaskar, Brazilië, Verenigde Staten, Canada, Siberië, UK, Sri Lanka, India en Mexico.  

Verzorging

Roze Toermalijn kan onder invloed van zonlicht verkleuren. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.