Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van liefde en vrede en heeft een zachte en liefdevolle energie. Rozenkwarts opent het Hartchakra en leert je weer contact te maken met je gevoel

Rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de liefde en wordt ook wel ‘liefdeskwarts’ genoemd. Het is een van de bekendste en meest geliefde edelstenen ter wereld. Rozenkwarts heeft een zachte roze kleur, die de steen volgens de oude Romeinen te danken heeft aan Aphrodite. Rozenkwarts behoort tot de kwartsfamilie en wordt gevonden in onder andere Brazilië, Madagaskar en India. Rozenkwarts wordt vaak verwerkt in edelsteensieraden.

Hoe werkt Rozenkwarts?

Rozenkwarts kan lichamelijk helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het bevorderen van de bloedsomloop. Rozenkwarts heeft daarnaast een positief effect op huidklachten van stress en kan helpen bij huidaandoeningen, zoals acne en eczeem. Ook kan Rozenkwarts ervoor zorgen dat klachten van brandwonden en blaren verminderen. Rozenkwarts kan ook de vruchtbaarheid vergroten. 

Spirituele betekenis

Rozenkwarts straalt een liefdevolle en zachte energie uit. Hierdoor kan Rozenkwarts empathie en gevoeligheid versterken. De steen heeft ook een kalmerende en geruststellende werking. Het is daarom een fijne edelsteen om te dragen bij boosheid en bitterheid. Rozenkwarts kan zorgen voor innerlijke genezing en meer eigenliefde. Rozenkwarts is een perfecte steen voor mensen die het lastig vinden om in contact te komen met hun gevoelens of deze voor een langere tijd verdrongen hebben.

Rozenkwarts kopen bij Kristalmeester

Wil je graag Rozenkwarts online bestellen? Bij Kristalmeester vind je een ruim assortiment aan Rozenkwarts. Kies bijvoorbeeld voor de Rozenkwarts zakstenen afkomstig uit Madagaskar. Ook hebben we een Rozenkwarts Massageroller in Roségoud. Gebruik deze prachtige massageroller dagelijks op je gezicht en stimuleer je doorbloeding. Zo gaat je huid weer stralen. Ook hebben we prachtige Rozenkwarts armbanden, zoals deze Rozenkwarts splitarmband.

Eigenschappen van Rozenkwarts

Geschikt voor kinderen

Kleur

Roze (door insluitingen van IJzer en Titanium kleurt de kwarts roze)

Chakra

Hartchakra

Sterrenbeeld

Stier en Weegschaal

Hardheid

7

Vindplaatsen

Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Brazilië, Japan, India, Madagaskar

Verzorging

Rozenkwarts kan door zonlicht verbleken. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen