Saffier

Saffier zorgt voor mentale rust en maakt de geest helder en scherp. Saffier trekt voorspoed aan en succes en helpt om je beter te kunnen uiten.

Informatie en werking

Saffier is een steen die zorgt voor mentale rust en maakt de geest helder en scherp. Het is een steen die kalmeert bij een heftig temperament. Saffier laat je uitzoomen en je kritisch en eerlijk dingen laat beschouwen. Saffier staat er om bekend dat het voorspoed en success aantrekt. Saffier heeft een positieve werking op veel psychische problemen zoals dwanggedachten, angsten, paniekaanvallen en fobieën zoals smetvrees en pleinvrees. Saffier werkt op de Keelchakra en helpt om je beter te uiten en beter uit je woorden te komen. Deze bijzondere steen brengt de Chakra's in balans en verwijdert negatieve energie. Op lichamelijk gebied heeft Saffier een stressverlagend effect en brengt de hormonale huishouding in balans. Saffier werkt tegen vermoeidheid en vermindert allerlei soorten van pijn. Het is ook een steen die onder andere helpt bij slapeloosheid en hoofdpijn. Saffier ondersteunt bij de ziekte van Parkinson en geeft meer lucht bij mensen met astmatische klachten.    

Kleur

Blauw, Geel, Oranje en Roze

Chakra

Keelchakra, Voorhoofdchakra, Hartchakra

Sterrenbeeld

Stier, Maagd, Weegschaal, Boogschutter

Hardheid

9

Vindplaatsen

Thailand, India, Sri Lanka, China, Madagaskar, Myanmar, Australië

Verzorging

Saffier kan op alle manieren gereinigd worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.