Seleniet

Seleniet is een fijne kalmerende steen en geeft rust. Seleniet staat bekend als een engelensteen en helpt je om contact te maken met energieën, engelen en andere dimensies.

Informatie en werking

Seleniet is een Gipskristal met een vezelige structuur. Seleniet komt in verschillende kleuren voor variërend van Wit, Geel, Oranje, Rood, Groen tot Kristalhelder. De Kristalheldere variant wordt ook wel Mariaglas genoemd en bestaat uit een combinatie van lichtdoorlatende schijven Albast of Seleniet. 

Seleniet is een fijne kalmerende steen. Stop een stukje Seleniet in je kussensloop en je weer heerlijk kunnen slapen. Je kunt ook een groter stuk Seleniet in de slaapkamer plaatsen om een rustgevende en serene atmosfeer in de huiskamer of slaapkamer te creëren.

Seleniet is een bijzonder kristal en staat voornamelijk bekend als Engelensteen. Seleniet is een perfecte meditatie steen en helpt je om contact te maken met energieën, engelen en andere dimensies. Het is een steen die je contact laten maken met je eigen ziel en emoties stabiliseert. Het rustgevende karakter van Seleniet zorgt ervoor dat je rust in je hoofd krijgt. Het is een sterk inzichtgevende steen en geeft je meer duidelijkheid welk levenspad je moet bewandelen. Seleniet is ook een steen die gaves zoals helderzien, helderhoren, heldervoelen en helderweten kan verbeteren en versterken. 

Seleniet is een steen die vrolijk maakt en positief. Het heeft het vermogen om geestelijke trauma's te verlichten en brengt meer balans in je emoties. Seleniet grijpt aan op alle Chakra's en brengt de aura in balans. Ook op lichamelijk vlak heeft Seleniet een zuiverende werking en met name vlak na de bevalling zorgt Seleniet voor minder hormonale schommelingen en beschermt de steen je tegen negatieve emoties. 

Kleur

Wit, Geel, Groen, Oranje, Rood, Kristalhelder

Chakra

Alle Chakra'smaar voornamelijk hetKruinchakra

Sterrenbeeld 

Stier

Eigenschappen

Hardheid: 1,5 - 2

Dichtheid: 2,3

Samenstelling: Ca[SO4] 2H2O+ Al, Fe, C, S

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Rusland, Mexico, Frankrijk, Duitsland

Verzorging

Seleniet is een gipskristal en kan niet met water gereinigd worden omdat het dan oplost. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.