Septarie

Septarie bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het is een aardende, kalmerende en zuiverende steen die helpt je gevoel te openen.

Informatie en werking

Septarie is een steen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. Het is een hele fijne steen om te gebruiken na een operatie en kan zorgen voor betere en mooiere genezing van het littekenweefsel. Daarnaast helpt Septarie zwellingen te verminderen. Septarie is ook een steen die het immuunsysteem stimuleert en bevordert het aanmaken van bloedplaatjes. Septarie heeft een zuiverende werking en daardoor een positieve werking op de bloedsomloop, het hart en de stofwisseling. 

Septarie is een aardende, zuiverende en kalmerende steen en heeft een sterke connectie met de aarde en natuur. Het is een steen die helpt om je gevoel te openen en leert je te vertrouwen op je eigen gevoel. Het is een steen die helpt bij ergernis en frustraties en bevordert je tolerantie. Septarie werkt ook ondersteunend in je communicatieve vaardigheden, vooral wanneer je voor een groep moet presenteren. 

Kleur

Grijs, bruin en geel

Chakra

Wortelchakra, Zonnevlechtchakra

Sterrenbeeld

Hoort bij alleSterrenbeelden

Hardheid

3

Vindplaatsen

Verenigde Staten, Madagaskar 

Verzorging 

Septarie kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.