Sodaliet

Sodaliet vermindert prikkelbaarheid en onrust. Het is een inzichtgevende steen die zelfacceptatie bevordert. Het is een steen die helpt om trouw te blijven aan jezelf en geeft je meer zelfvertrouwen.

Informatie en werking

Sodaliet is een steen die prikkelbaarheid en onrust verminderd. Het is een inzichtgevende steen die zelfacceptatie bevordert. Helpt om trouw te blijven aan jezelf en geeft meer zelfvertrouwen. Sodaliet verminderd schuldgevoelens en helpt je om de waarheid te durven uiten en meer te varen op je intuïtie. Het is een steen die een bepaald gevoel van vrijheidsdrang en idealisme bevordert. Ook absorbeert Sodaliet elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers of mobiele telefoons. 

Op lichamelijk vlak helpt Sodaliet bij ontstekingen en zorgt het voor een evenwichtige stofwisseling. Mensen die veel vocht vasthouden kunnen baat hebben om Sodaliet bij zich te dragen. Soldaliet helpt bij oververmoeidheid, werkt bloeddrukverlagend en heft zowel fysieke als geestelijke blokkades op. Sodaliet grijpt onder andere aan op het Keelchakra en helpt bij keelklachten of klachten in het halsgebied, strottenhoofd en de stembanden. 

Op spiritueel gebied is Sodaliet een sterk inzichtgevende steen die fijn is om bij je te hebben tijdens diepe meditaties. Het is een steen die de pijnappelklier stimuleert en het Voorhoofdchakra opent. 

Kleur

Blauw met witte aders

Chakra

Voorhoofdchakra, Keelchakra

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd

Hardheid

5,5 - 6

Vindplaatsen

Brazilië, Zuidwest-Afrika, Noorwegen, Verenigde Staten, India, China, Italië. 

Verzorging

Sodaliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.