Sodaliet

Sodaliet vermindert prikkelbaarheid en onrust. Het is een inzichtgevende steen die zelfacceptatie bevordert. Het is een steen die helpt om trouw te blijven aan jezelf en geeft je meer zelfvertrouwen.

Sodaliet

Sodaliet is een prachtige blauwe edelsteen die bekend staat om zijn kalmerende energie en het vermogen om innerlijke rust en harmonie te bevorderen. Sodaliet heeft een diepblauwe kleur, vaak met witte lijnen, waardoor hij er prachtig uitziet. Bij Kristalmeester vind je een uitgebreide collectie Sodalietproducten die je kunnen helpen bij het bereiken van een diepe staat van kalmte en evenwicht. Sodaliet wordt vaak verwerkt in edelsteensieraden

Betekenis en werking van sodaliet

Sodaliet is een steen die prikkelbaarheid en onrust vermindert. Het is een inzichtgevende steen die zelfacceptatie bevordert. De steen helpt je om trouw te blijven aan jezelf en geeft je meer zelfvertrouwen. Sodaliet vermindert schuldgevoelens en helpt je om de waarheid te durven uiten en te varen op je intuïtie. 

Op lichamelijk vlak helpt Sodaliet bij ontstekingen en zorgt de steen voor een evenwichtige stofwisseling. Mensen die veel vocht vasthouden kunnen baat hebben om Sodaliet bij zich te dragen. Sodaliet helpt bij oververmoeidheid en werkt bloeddrukverlagend. 

Sodaliet kopen bij Kristalmeester 

Je koopt Sodaliet in verschillende vormen bij Kristalmeester. De edelsteen is perfect om cadeau te doen, bijvoorbeeld in de vorm van sieraden. Ga voor een mooie ketting, zoals de Sodaliet splitketting 60 cm. Naast sieraden kun je Sodaliet bij ons ook kopen in de vorm van een beeldje, zoals de Sodaliet Engel

Soms kan het ook lastig zijn om een cadeau uit te zoeken, als je niet zeker weet wat iemands persoonlijke voorkeur van edelstenen is. Geen zorgen, bij ons kun je ook terecht voor cadeaubonnen. Bij vragen of twijfels kun je ook altijd contact met ons opnemen. 

Eigenschappen van sodaliet 

Kleur

Blauw met witte aders

Chakra

Voorhoofdchakra, Keelchakra

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd

Hardheid

5,5 - 6

Vindplaatsen

Brazilië, Zuidwest-Afrika, Noorwegen, Verenigde Staten, India, China, Italië. 

Verzorging

Sodaliet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen.