Turkoois

Turkoois heeft een sterk geneeskrachtige en beschermende werking en is een steen die voornamelijk zorgt voor rust. Beschermt onder andere tegen negatieve energieën van buitenaf.
Oeps...
Het lijkt erop dat er geen producten in deze categorie zitten. Keer hieronder terug naar de vorige pagina of probeer een van onze andere categorieën.
Terug naar vorige pagina

Informatie en werking

Turkoois is helaas een steen die vaak nagemaakt wordt en daarom is voorzichtigheid geboden wanneer je een Turkoois wilt kopen. Turkoois is relatief zeldzaam en daarom worden goedkopere stenen zoals Howliet vaak geverfd en verkocht als Turkoois. Je moet dus een klein beetje opletten wanneer je Turkoois wilt aanschaffen. Kristalmeester heeft deze screening al gedaan en verkoopt enkel echte Turkoois. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. :)

Turkoois is heeft een sterk geneeskrachtige en beschermende werking en is een steen die voornamelijk zorgt voor rust. De kalmerende werking van Turkoois heeft een diepe uitwerking en is heilzaam gebleken bij depressies, fobieën en stemmingswisselingen. Met name voor kinderen is Turkoois een fijne beschermsteen en zorgt ervoor dat ze minder bevattelijk zijn voor negatieve energieën van buitenaf. Turkoois helpt ook om de slaap te vatten en helpt met name bij nachtmerries. 

Turkoois heeft ook een sterk zuiverende werking en werkt ontgiftend en ontstekingsremmend. Het is een steen die een positieve uitwerking heeft op het immuunsysteem en het hormonale systeem. Turkoois helpt onder andere bij menstruatieklachten en overgangsklachten. Turkoois neutraliseert de zuurgraad in het lichaam en werkt daardoor verlichtend voor reumatische klachten en klachten van jicht. Daarnaast heeft Turkoois een pijnstillende werking en een positieve werking op de slijmvliezen. Zo helpt Turkoois bijvoorbeeld om klachten van aften in de mond te verminderen. 

Turkoois is een steen die helpt om de Chakra's in balans te brengen maar resoneert met name op het Keelchakra. Turkoois heeft het vermogen om je inzicht te vergroten ten aanzien van problemen en om vervolgens creatieve oplossingen te zien. Deze sterk inzichtgevende steen helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe maar vooral ook om je te accepteren zoals je bent. 

Kleur

Blauw, blauw groen met bruine of zwarte aders.

Chakra

Keelchakra

Sterrenbeeld

Waterman, Vissen

Hardheid

5-6

Vindplaatsen

USA, Afrika, 

Verzorging

Turkoois kun je beter niet reinigen met water. Vanwege de poreuze structuur kan dit de steen aantasten. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen af en toe kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen, mineralen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.
Copyright©: alle foto's zijn door Kristalmeester gemaakt en eigendom van Kristalmeester. Teksten en foto's mogen niet gekopieerd, gebruikt of opgeslagen worden zonder schriftelijke toestemming van Kristalmeester.