Versteend Hout

Versteend hout is een heerlijke aardende steen met een kalmerende werking. Helpt om echt in het NU te komen en het leven te accepteren zoals het nu is.

Informatie en werking

Versteend hout is een aardende steen met een kalmerende werking en ondersteunt bij chronische vermoeidheid. Het is een steen die helpt bij reumatische klachten en artritis. Daarnaast heeft Versteend hout invloed op de stofwisseling en verlengt het de levensduur van de lichaamscellen en de stimuleert het de aanmaak van nieuw weefsel. Versteend hout gaat ook overgewicht tegen. 

Versteend hout is een heerlijke meditatiesteen en zorgt dat je goed contact blijft maken met de aarde. Het is dan ook een echte aardende steen en helpt om overtollige energie af te staan aan de aarde maar ook om indien nodig nieuwe aarde energie tot je te kunnen nemen. Versteend hout helpt ook om in het NU te komen en te accepteren dat het moment goed is zoals het nu is. 

Kleur

Rood, bruin, geel, grijs, zwart en verschillende kleurschakeringen daartussen. 

Chakra

Wortelchakra

Sterrenbeeld

Waterman

Hardheid

7

Vindplaatsen

Argentinië, Australië, Brazilië, Java en de Verenigde Staten  

Verzorging

Goede manier om versteend hout te reinigen is om de steen 24 uur in de aarde te stoppen. Meer informatie over de verzorging van edelstenen is te lezen in mijn blog het ontladen en opladen van edelstenen

Edelstenen en kristallen zijn natuurproducten en kunnen hier en daar kleurverschillen of oneffenheden bevatten. Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie. Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.